back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Καθοριστική πενταετία για την Ευρώπη- Δυσμενές παγκόσμιο περιβάλλον

Διαβάστε επίσης

Στις κρίσιμες παραμέτρους της διεθνούς συγκυρίας και την θέση της Ε.Ε αναφέρθηκε η εκλεγείσα Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Με δήλωσή της που έκανε χθες το βράδυ σημείωσε ότι η επόμενη πενταετία θα είναι καθοριστική για το μέλλον της Ε.Ε
“Βρισκόμαστε επί του παρόντος σε μια δημοκρατική και διαφανή κοινοβουλευτική διαδικασία. Πρότεινα 26 υποψηφίους, 23 εκ των οποίων έχουν πλέον γίνει δεκτοί.
Τρεις υποψήφιοι δεν έλαβαν τη υποστήριξη της πλειοψηφίας για διάφορους λόγους. Ως εκ τούτου, οι υποψηφιότητες για την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Γαλλία παραμένουν ανοικτές.
Το απόγευμα συνάντησα τους προέδρους των ομάδων EPP, S&D και Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να συζητήσω την κατάσταση. Συνάντησα επίσης τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Δεν πρέπει να παραβλέπουμε αυτό που διακυβεύεται: η επόμενη πενταετία θα είναι καθοριστική για την Ευρώπη σε ένα δυσμενές παγκόσμιο περιβάλλον. Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει το Brexit, εμπορικά ζητήματα και συγκρούσεις στην άμεση γειτονία της, αλλά πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει μείζονες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η ψηφιοποίηση και οι μεταναστευτικές ροές.
Με δεδομένη τη σπουδαιότητα όλων αυτών, είναι αναγκαίο ―από κοινού με το Κοινοβούλιο― να επιταχυνθεί η διαδικασία ούτως ώστε η Ευρώπη να είναι σε θέση να ενεργήσει με ταχύτητα. Ταυτόχρονα, όλοι όσοι εμπλέκονται στην εν λόγω διαδικασία χρειάζονται επαρκή χρόνο για να προετοιμάσουν τα επόμενα βήματα με προσοχή. Αυτό πρέπει να αποτελεί τον κοινό μας στόχο.”
Γ.Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα