back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αφιλόξενη η Αθήνα για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα δεν θεωρείται φιλική πόλη προς τους ανθρώπους  με οπτική αναπηρία και οι Αθηναίοι δεν τους σέβονται

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού (15/10), πραγματοποιείται ένα διήμερο δράσεων  στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2019 στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ του δήμου Αθηναίων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Βιωματικές δράσεις σχετικά με την Γραφή Braille, με το Λευκό Μπαστούνι, τον Σκύλο Οδηγό και σχετικά σεμινάρια περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 Ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών

«Καμία ελληνική πόλη δεν είναι φιλική προς τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Η Αθήνα είναι τραγική. αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η Ζωή Γερουλάνου, πρόεδρος του Κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος».« Έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα για την προσβασιμότητα αλλά θα δείτε οδεύσεις τυφλών που καταλήγουν σε δέντρα, πάνω σε περίπτερα Το χειρότερο είναι ότι οι πολίτες δεν σέβονται τους ανθρώπους με οπτική αναπηρία ή άλλη αναπηρία παρκάρουν όπου θέλουν, δεν ενδιαφέρονται για τους άλλους. Ο κόσμος ζει στην ταχύτητα του εγώ και όχι του εμείς Για αυτό και εμείς διοργανώνουμε πολλές δράσεις ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης του κοινού. Να μάθουμε να σεβόμαστε τον άλλον και έτσι να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής όλοι».

O σκύλος-οδηγός προσφέρει στον τυφλό χρήστη μεγαλύτερη ασφάλεια, ανεξαρτησία και άνεση

Τις δράσεις στο Σεράφειο  διοργανώνει το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» μαζί με τους εταίρους: Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Κ.Ε.Α.Τ., Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ε.Σ.ΑμεΑ., Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, Ε.Ο.Τ., Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, Π.Σ.Τ., Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, Φ.Τ.Ε., Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών, Π.Ε.Α., Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων, Ε.Κ.Ε.Σ.

Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα