back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την εισβολή στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Σε έως δέκα μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι κατηγορούμενοι για την προ ημερών εισβολή στις εγκαταστάσεις του Αθήνα 9.84.

Με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα, ποινή φυλάκισης δέκα μηνών επιβλήθηκε σε όσους από τους κατηγορούμενους είναι ηλικίας άνω των 25 ετών και οκτάμηνη φυλάκιση στους κάτω των 25 ετών, ενώ όλοι τους κρίθηκαν αθώοι για την κατηγορία της απειλής λόγω κεκαλυμμένων χαρακτηριστικών.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν από πλευράς Αθήνα 9.84 η πρόεδρος της ΔΕΡΑ, ο Γενικός Διευθυντής του σταθμού, με τον οποίο συζήτησε η ομάδα των εισβολέων και ο εργαζόμενος στον ρ/σ, που πρώτος αντιμετώπισε την εισβολή των περίπου 30 ατόμων στις εγκαταστάσεις και οι οποίοι, ως αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρθηκαν στα όσα έζησαν από πρώτο χέρι και για τις απειλές που δέχθηκαν ώστε να μεταδοθεί ηχογραφημένο μήνυμα αλληλεγγύης προς του πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες υπεράσπισης οι οποίοι αναφέρθηκαν σε όσα άκουσαν ή έμαθαν από τρίτους επιχείρησαν να πολιτικοποιήσουν μία ποινική δίκη, υποστηρίζοντας ότι η μήνυση κατατέθηκε μετά από πιέσεις της δημοτικής αρχής της Αθήνας.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα