back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Παπαδημούλης στον Αθήνα 9,84: “Το “μπλόκο” σε ότι αφορά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα τροφοδοτήσει αποσταθεροποιητικά φαινόμενα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας”

Διαβάστε επίσης

Στην εκτίμηση ότι το “μπλόκο” σε ότι αφορά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα τροφοδοτήσει αποσταθεροποιητικά φαινόμενα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας προέβη ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Αθήνα 984 και τον Βασίλη Πάικο.

Όπως είπε: “Νομίζω ότι αυτή η αρνητική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης , την οποία δικαιότατα ο Γιούνκερ χαρακτήρισε μεγάλο ιστορικό λάθος και η οποία βαρύνει πρωτίστως τον -κατά τα άλλα -μεταρρυθμιστή και ευρωπαϊστή Μακρόν, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και για την πατρίδα μας, γιατί θα τροφοδοτήσει αποσταθεροποιητικά φαινόμενα στα βόρεια σύνορά μας και ευρύτερα στα Βαλκάνια . Αντί να ενισχύσει την ευρωπαϊκή επιρροή στα Δυτικά Βαλκάνια θα διευκολύνει την ενίσχυση άλλων δυνάμεων , όπως η Τουρκία του Ερντογάν , όπως η Ρωσία του Πούτιν , η οποία δεν είναι και τόσο φιλική όσο νομίζουμε συνήθως οι Ελληνες. Και επίσης ακραίες μουσουλμανικές τάσεις , οι οποίες χρηματοδοτούνται από περίεργα κονδύλια.”

Αναφερόμενος εξάλλου στην παρουσία Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες ,με την ιδιότητα του παρατηρητή, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: ” ο κ. Τσίπρας ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία γίνεται δεκτός ως ο βασικός εκφραστής του ευρύτερου προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα και έχει ισχυρές πιθανότητες να ξαναγίνει πρωθυπουργός”

Τέλος σχετικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο κ. Παπαδημούλης διατύπωσε την άποψη ότι ” αυτό το άνοιγμα και ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ , που έχουν σχεδιαστεί με έναν οδικό χάρτη από την Κεντρική Επιτροπή με ομόφωνη απόφαση ,προκειμένου να γίνουν πράξη και να αποφευχθούν εσωστρέφειες ,πρέπει να τα πάρει επάνω του ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο προς τα έξω , αλλά και προς τα μέσα”

“Ο κ. Τσίπρας , ο οποίος είναι ισχυρός και αδιαμφισβήτητος , πρέπει να επιβάλλει ένα κλίμα παραγωγικής συζήτησης που θα υπερβαίνει εσωτερικές παθογένειες και ταξικές διαιρέσεις ,οι οποίες ανήκουν στο παρελθόν και δεν έχουν καμία σχέση με τα επίδικα του παρόντος και του μέλλοντος” κατέληξε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα