back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εργασίες διαγραμμίσεων και σήμανσης σε βασικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη εδώ και λίγες μέρες είναι η επιχείρηση της Περιφέρειας Αττικής, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, με στόχο την βελτίωση των συνθηκών Οδικής ασφάλειας για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων ή και δυστυχημάτων σε διερχόμενα οχήματα και πεζούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκίνησαν από συνεργεία της Περιφέρειας οι εργασίες για την συντήρηση και βελτίωση της οριζόντιας διαγράμμισης και κατακόρυφης (πινακίδες) σήμανσης στο οδικό δίκτυο, με προτεραιότητα βασικούς οδικούς άξονες όπως οι Λ. Λαυρίου, Λ. Κηφισίας, Λ. Αμαλίας, Πλατεία Συντάγματος, Λ. Κηφισού, Λ. Ποσειδώνος. Οι εργασίες θα επεκταθούν και σε άλλους δρόμους της πρωτεύουσας.

Υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα η έλλειψη διαγράμμισης

[su_slider source=”media: 138618,138613,138615,138616,138614″]

Οδηγοί και πολίτες αναδεικνύουν σε μείζον πρόβλημα -από πλευράς ασφάλειας- το θέμα της έλλειψης διαγραμμίσεων στους δρόμους, συνέπεια της φθοράς του χρόνου και της αδιαφορίας των αρμοδίων. Αντίστοιχα και το θέμα των παλαιών πινακίδων που έχουν φθαρεί με την πάροδο του χρόνου.

Θεωρούν ότι η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί μόνο το «πρώτο βήμα», μιας και όπως τονίζουν το σχετικό πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και εντοπίζεται σχεδόν σε όλους τους δρόμους της πρωτεύουσας.

Δεν παραλείπουν ωστόσο να επισημάνουν ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την πρόκληση ατυχημάτων οφείλεται στους ασυνείδητους οδηγούς που σε πολλές περιπτώσεις δεν υπολογίζουν τις διαβάσεις πεζών και τις διαγραμμίσεις, ούτε καν τους φωτεινούς σηματοδότες περνώντας με κόκκινο.

Οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει από τα συνεργεία της Περιφέρειας επικεντρώνονται αυτές τις μέρες κυρίως σε επαναχάραξη διαγραμμίσεων και σε διαβάσεις πεζών. Στην λεωφόρο Κηφισίας τα συνεργεία επικεντρώθηκαν στο κομμάτι μετά τον κόμβο Κατεχάκη. Οι πρόσφατες παρεμβάσεις της Περιφέρειας αφορούν και την υπόγεια διάβαση του κόμβου. Επίσης σε πολλούς κάθετους δρόμους της Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού, έγιναν παρεμβάσεις στις διαβάσεις πεζών. Στο ίδιο πλαίσιο, αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει στην λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος της πλατείας Συντάγματος, στις Λεωφόρους Ποσειδώνος και Κηφισσού, με τα έργα φυσικά να είναι σε εξέλιξη.

Οδηγοί και πολίτες χαρακτηρίζουν πολύ θετική αυτή την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια ενημερωτική καμπάνια για την περαιτέρω δημοσιοποίηση του θέματος.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα