back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μ. Βορίδης: Επιτυχία το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς στα ελληνικά προϊόντα

Διαβάστε επίσης

Τις τεράστιες ευκαιρίες που γεννά η διμερής συμφωνία Ελλάδας- Κίνας για τον κρόκο Κοζάνης και το ελληνικό ακτινίδιο ανέδειξε με δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Όπως τόνισε ο υπουργός, με τα δύο πρωτόκολλα που υπεγράφησαν ανοίγει ο δρόμος για τους Έλληνες παραγωγούς προκειμένου να αυξήσουν τις εξαγωγές τους σε μία τεράστια αγορά όπως η κινεζική. Σχολιάζοντας τις συμφωνίες, ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι τα ελληνικά προϊόντα αποκτούν ένα πολύ σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αχανή κινεζική αγορά.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κίνας η οποία προστατεύει για πρώτη φορά έξι εμβληματικά προϊόντα ΠΟΠ, όπως είναι η φέτα, το ούζο, η μαστίχα Χίου, οι ελιές Καλαμάτας, τα κρασιά Σάμου και το λάδι Σητείας.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία για την υπογραφή του πρωτοκόλλου εξαγωγής κρόκου Κοζάνης στην Κίνα, καθώς και της αναθεώρησης του πρωτοκόλλου για τα ακτινίδια είχε οριστικοποιηθεί στην συνάντηση των δύο πλευρών που είχε πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πριν από δύο μήνες.

 Γιώργος Σάτρας 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα