back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Φρουζής στην προανακριτική: Η Τουλουπάκη με πίεσε να μιλήσω για δέκα πολιτικά πρόσωπα

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλαπάκη τον Μάιο του 2018 είχε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής – σύμφωνα με πληροφορίες- από την κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο κ. Φρουζής κατέθεσε ότι η κ Τουλουπάκη τον πίεσε να αναφερθεί σε πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να κάνει χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου για να τεθεί προστατευόμενος μάρτυρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η κ Τουλουπάκη ζήτησε από τον κ Φρουζή να συνεισφέρει στην έρευνα για τη Νοβάρτις και να μιλήσει ακόμη και για πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ Φρουζής εντός της προανακριτικής ευχαρίστησε τα μέλη που τον κάλεσαν για κατάθεση, είπε ότι ταλαιπωρείται από το 2016 και ότι υφίσταται μπούλινγκ ενώ συμπλήρωσε ότι ποτέ δεν είχε κληθεί από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο για να δώσει εξηγήσεις.

Η εξέταση του κ. Φρουζή θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη, καθώς στη σημερινή του κατάθεση, δεν του υπεβλήθησαν ερωτήσεις.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε χωρίς την παρουσία των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου. Νωρίτερα, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκληση της απόφασης για την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, αλλά και το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής εκ μέρους της ΝΔ οι Κώστας Κυρανάκης και Θάνος Πλεύρης και Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα