back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι κατέθεσε ο Φρουζής στην προανακριτική

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε η τρίτη κατά σειρά μαραθώνια κατάθεση του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει τυχόν ποινικές ευθύνες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιαγκή, ο κ. Φρουζής είπε: «Πίσω από τους προστατευόμενους μάρτυρες και την εισαγγελέα υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες εναντίον των 10 πολιτικών προσώπων. Εργαλειοποιήθηκαν και οι προστατυεόμενοι μάρτυρες και εγώ. Ήμουν απαραίτητος στο σενάριό τους».

Κληθείς να απαντήσει εάν θεωρεί ότι η κυρία Τουλουπάκη ενεργούσε μόνη της, ανέφερε «Δεν είχαμε προηγούμενα για να είναι αποτέλεσμα δικής της εμπάθειας. Σίγουρα πίσω από τις ενέργειες της είναι υπουργοί που ήθελαν να πλήξουν τους 10 πολιτικούς τους αντιπάλους».

Σε σχετική ερώτηση ανέφερε δε ότι προβληματίστηκε πολύ όταν άκουσε τη δήλωση Παπαγγελόπουλου, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου να μιλά για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους, καθώς όπως υποστήριξε με τον φάκελο που υπήρξε έως τότε δεν υπήρχαν αρκετές αποδείξεις για αυτό. Ως απόδειξε ανέφερε την αρχειοθέτηση των 7 υποθέσεων για τα πολιτικά πρόσωπα.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής αρνήθηκε την ύπαρξη ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη, και στο σημείο αυτό υπήρξε ένταση στην επιτροπή, ωστόσο φέρεται να αποδέχθηκε ως αληθή mail που εστάλησαν μεταξύ του ιδίου και του Γιάννη Στουρνάρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Για το email με τον κ. Γεωργάδη από τη ΝΔ μιλούν για νον πειπερ που όμως δεν έγινε αποδεκτό από τη κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς εκείνη μείωσε δραστικά τις τιμές των φαρμάκων.

Σε ο,τι αφορά το το Harvard project, δηλαδη το ειδικό πρόγραμμα της εταιρείας που στόχευε στην πίεση κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων για ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας επικοινωνιακά, είπε ότι πήρε σάρκα και οστά επι ΣΥΡΙΖΑ , ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά στα συμφέροντα της εταιρείας

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής αναφέρθηκε και στη συνεργασία που είχε η φαρμακευτική εταιρεία με την εφημερίδα Αυγή, το περιοδικό Hot Doc αλλά και για τις συναντήσεις του με τον Νίκο Φίλη και τον Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας ότι είχε δώσει και στα δύο μέσα καταχωρήσεις και σε πολλές περιπτώσεις γράφηκαν ρεπορτάζ υπέρ της φαρμακευτικής εταιρείας.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα