back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Αιθιοπική κουλτούρα κάνει στάση στην Φωκίωνος

Διαβάστε επίσης

Το 2ο Αιθιοπικό Φεστιβάλ έρχεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Γεύσεις, αρώματα, μουσικές και χοροί από την Αιθιοπία θα πλημμυρίσουν τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης στις 7 & 8 Δεκεμβρίου 2019

Μετά την επιτυχία του 1ου φεστιβάλ και την μεγάλη αποδοχή από τους κατοίκους της Αθήνας, με 3.000 επισκέπτες, έρχεται το 2ο Αιθιοπικό Φεστιβάλ διήμερο και με πιο πλούσιο πρόγραμμα.

Έτσι η ομάδα Ethio-Greek Culture Promoters, διοργανωτές του  φεστιβάλ καλούν τους Αθηναίους στις 7 & 8 Δεκεμβρίου 2019 να γνωρίσουν τη μοναδική κουλτούρα της Αιθιοπίας μέσα από παραδοσιακούς χορούς, τοπικά φαγητά και ροφήματα αλλά και ένα ξεσηκωτικό Fashion show.

Για τα παιδιά θα υπάρχουν παραδοσιακά παιχνίδια και αγωνίσματα στα οποία θα μπορούν να λάβουν μέρος.

Ο πολιτισμός οικοδομεί γέφυρες επικοινωνίας και εμπιστοσύνης

«Πέρσι διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Ethno Fest με την Αιθιοπική κοινότητα», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η Έλενα Λάμπρου από την ομάδα του Impact Hub Athens διαχειριστές της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. «Πράγματι δεν περιμέναμε να έχει τέτοια απήχηση, είχαμε περισσότερους από 3.000 επισκέπτες σε μία ημέρα».

«Γενικότερα στον τομέα του πολιτισμού έχουμε οργανώσει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης 30 εκδηλώσεις με περίπου 100.000 επισκέπτες στο σύνολο των εκδηλώσεων.  Αυτό που έχουμε δει είναι το μεγάλο ενδιαφέρον της γειτονιάς  για την παρουσίαση διαφορετικών πολιτισμών όπως ο Αιθιοπικός αλλά και για κουλτούρες άλλων λαών. Το νησιώτικο πανηγύρι τον Σεπτέμβρη, επίσης, είχε μεγάλη επιτυχία. Συγκέντρωσε σε ένα βράδυ περίπου 4.000 κόσμο, αναδεικνύοντας ότι η παράδοση ενώνει όλη τη γειτονιά, νέους, μεγαλύτερους, άλλες εθνικότητες και για αυτό και εμείς προωθούμε τέτοιες εκδηλώσεις. Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Πίτσας, διοργανώνουμε κάτι αντίστοιχο με την Ιταλική Πρεσβεία.  Παράλληλα στον ένα χρόνο λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης έχουν οργανωθεί και προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ, θεατρικές παραστάσεις κ.α.».

Στο φεστιβάλ θα βρείτε:

-Παραδοσιακά εδέσματα
-Ποικιλίες καφέ
-Οικολογικά προϊόντα
-Παραδοσιακά ρούχα
-Χορούς και μουσική
-Αγωνίσματα για παιδιά
-Παραδοσιακά παιχνίδια

Info

2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 Ώρα: 11 π.μ. – 10 μ.μ.
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη, Αθήνα

 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα