back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Black Friday: Από 20% έως 80% οι προσφορές των καταστημάτων

Διαβάστε επίσης

«Black Friday» σήμερα και τίποτα δεν θυμίζει τον “κακό χαμό” που γινόταν τις δύο πρώτες χρονιές που ο “θεσμός” της Μαύρης Παρασκευής έφθασε και στην χώρα μας.

Τότε που πλήθος κόσμου συγκεντρώνονταν έξω από τα καταστήματα για να προλάβει τις προσφορές που έβγαζαν οι μεγάλες αλυσίδες.

Και ο λόγος είναι απλός καθώς οι προσφορές σε αρκετές αλυσίδες – κυρίως τεχνολογίας – ξεκινούν από την αρχή της εβδομάδας. Έτσι στην χώρα μας οι αγορές είναι μοιρασμένες μέσα στην εβδομάδα όταν στο εξωτερικό είναι κυρίως υπόθεση της μίας ημέρας.

Παράλληλα τις δύο πρώτες χρονιές το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο σε λίγες αλυσίδες και στα φυσικά καταστήματα. Πλέον στον χορό έχουν μπει σχεδόν όλοι οι παίκτες ενώ ένας μεγάλος αριθμός καταναλωτών που έχουν εξοικειωθεί με το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές αποφεύγει τις ουρές.

« Φέτος οι προσφορές των καταστημάτων ξεκινούν από 20% και φτάνουν μέχρι και στο ποσοστό του 80% σε διάφορα είδη», τόνισε με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 ο κ. Μάκης Σαββίδης μέλος του ΔΣ του εμπορικού συλλόγου Αθηνών που διατηρεί κατάστημα στον πεζόδρομο της Ερμού. Ο κ. Σαββίδης πρόσθεσε ότι ο βασικός λόγος που δεν βλέπουμε πλέον ουρές κόσμου, σε αντίθεση με πριν δυο χρόνια, είναι το γεγονός ότι η «Black Friday» ξεκινά από τις αρχές της εβδομάδας με τις προσφορές των καταστημάτων και δεν πρόκειται για μια μέρα όπως συμβαίνει στην Αμερική που ξεκίνησε ο θεσμός.

Στα πολυκαταστήματα, οι προσφορές σε πολλά ηλεκτρονικά είδη ( κινητά τηλέφωνα, tablet και παιχνιδομηχανές) φτάνουν σε ποσοστό 80% με όφελος σε πολλές περιπτώσεις για τον καταναλωτή ακόμη και 300 ευρώ. Στις βιτρίνες των καταστημάτων οι προσφορές φτάνουν στο ποσοστό του 70% σε ρούχα και παπούτσια. Σε οπτικά είδη ξεκινούν από 20% και φτάνουν μέχρι και σε ποσοστό του 50% ανάλογα το είδος.

Οι καταναλωτές δηλώνουν ότι η «Black Friday» αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρουν οι καταναλωτές διαφορά είδη σε πολύ καλές τιμές.

Στα πολυκαταστήματα συναντάμε σήμερα κυρίως παρέες μαθητών που από ότι φαίνεται βρήκαν την ευκαιρία για κοπάνα από το σχολείο και βόλτα για ψώνια σε χαμηλές τιμές.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα