back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κίνα: Κατηγορεί τον ΟΗΕ για ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας λόγω Χονγκ Κονγκ

Διαβάστε επίσης

Η Κίνα κατηγόρησε χθες την Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, για “ανάρμοστη” ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, αφού η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε σε έρευνα για ενδεχόμενη υπερβολική χρήση βίας από αστυνομικούς στο Χονγκ Κονγκ.

Η δήλωση της Μισέλ Μπατσελέτ επί του θέματος που διατύπωσε σε άρθρο της στην εφημερίδα South China Morning Post ήταν “λάθος” και “παραβιάζει τους σκοπούς και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κινεζική αποστολή στο ΟΗΕ στη Γενεύη.

Το άρθρο της Ύπατης Αρμοστού περιλαμβάνει “ανάρμοστα σχόλια σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ … (και) παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πεκίνου.

Στο χθεσινό της άρθρο η Μισέλ Μπατσελέτ προέτρεψε τις αρχές του Χονγκ Κονγκ να διεξαγάγουν “μια πραγματικά ανεξάρτητη και αμερόληπτη δικαστική έρευνα επί των αναφορών για υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία”.

Για το Πεκίνο, το σχόλιο της αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών “δεν θα κάτι τίποτε άλλο παρά να ωθήσει τους ταραξίες σε ακόμη περισσότερη ριζοσπαστική βία”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα