back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον Αθήνα 9.84: “Δεν χρειάζεται να συζητηθεί τώρα η εξειδίκευση των ευρωπαικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Θα υποβαθμίσει τη συζήτηση για το σύμφωνο Αγκυρας-Λιβύης.”

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι δεν ευνοεί τις ελληνικές θέσεις -στην παρούσα συγκυρία- μια συζήτηση εξειδίκευσης των κυρώσεων κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ , στις 12 και 13 Δεκεμβρίου, διατύπωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Αρη Τόλιο.

Ο κ Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσων επαναβεβαιώθηκε η απάντηση της ΕΕ έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα πράγματα στην Ευρώπη, πολλές φορές, δεν είναι όπως φαίνονται. “Δεν νομίζω ότι πρέπει να συζητηθεί τώρα η εξειδίκευση των κυρώσεων έναντι  της Αγκυρας, διότι θα υποβαθμίσει τη συζήτηση για  το σύμφωνο Αγκυρας -Λιβύης. Αν τεθεί πάντως θέμα από Κυπριακής πλευράς- κάτι που δεν έχει διαφανεί έως τώρα- η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Κύπρου” είπε χαρακτηριστικά.Και εξήγησε : “Η συνεχής τουρκική προκλητικότητα έχει απασχολήσει όλες τις τελευταίες ευρωπαικές Συνόδους Κορυφής.  Αφορά είτε στο προσφυγικό, είτε στις παράνομες γεωτρήσεις στον χώρο της Κύπρου, είτε  στη παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη και η Αγκυρα δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει διπλωματικά προγεφυρώματα με τους υπόλοιπους ευρωπαίους.”

Για τους κυβερνητικούς στόχους στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ , ο αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ είπε ότι αφορούν στο να  καταδικαστεί ξεκάθαρα η τουρκική προκλητικότητα όχι μόνον έναντι της χώρας μας αλλά και κατά Αιγύπτου, Ισραήλ,  Ιταλίας και Γαλλίας, όπως και να υπάρξει  ξεκάθαρη θέση της ΕΕ επί του μνημονίου Τουρκίας -Λιβύης , ότι δηλαδή δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα και δεν δεσμεύει καμία τρίτη χώρα να το ακολουθήσει.

Αναφερόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον Πρωθυπουργό , ο κ Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι υπήρξε σύμπνοια και ομοφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα δημοσιεύματα του Τύπου. “Δεν υπήρξε κριτική στάση έναντι της Κυβέρνησης. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να ζητάμε τη συνδρομή των κομμάτων. Υπάρχει ενιαία φωνή και αυτό αποτελεί μια πολιτική κατάκτηση”, ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα