back to top
25.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

25.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Περιδιάβαση στον Διεθνή Τύπο

Διαβάστε επίσης

Οι εκλογές στη Βρετανία και οι νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι κλείνει σιγά σιγά η ψαλίδα μεταξύ Συντηρητικών και Εργατικών είναι ένα από τα βασικά θέματα στον διεθνή Τύπο.

Στη Βρετανία:

Ο Guardian αναφέρει ότι οι Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Κόρμπιν ετοιμάζονται για μια φρενήρη σε ρυθμούς τελευταία ημέρα της προεκλογικής τους εκστρατείας με τις δύο πλευρές να ισχυρίζονται ότι οι εκλογές παραμένουν κρίσιμες καθώς το αποτέλεσμα τους θα είναι οριακό.
Τελευταίο μήνυμα του Κόρμπιν θα είναι πως το Εργατικό Κόμμα προσφέρει “ψήφο στην ελπίδα” ενώ ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να πει πως το κόμμα του θα είναι το μόνο που “θα ολοκληρώσει το Brexit done”. Η επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τζο Σγούινσον θα ζητήσει από τους πολίτες να στηρίξουν τους υποψήφιους του κόμματος της προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 η ώρα το πρωί (τοπική) και θα κλείσουν στις 22.00
Οι στρατηγικοί αναλυτές του Εργατικού Κόμματος μιλώντας στην HuffPost τόνισαν ότι πιστεύουν πως οι εκλογές θα κριθούν από τους αναποφάσιστους, εκείνους που στήριξαν το κόμμα το 2017 αλλά που στις δημοσκοπήσεις έχουν δηλώσει ότι “δεν έχουν αποφασίσει ακόμα”.
“Εχω πει σε όλους τους υποψήφιους ότι θα τους ψηφίσω. Αυτές οι εκλογές έχουν να κάνουν με την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη” — η γελοιογραφία στην Daily Telegraph που απεικονίζει έναν ψηφοφόρο.

“Το μέλλον της Βρετανίας κρέμεται από μια κλωστή” ο τίτλος της Daily Mail.
“Ο Κόρμπιν πλησιάζει τον Τζόνσον ένα 24ωρο πριν από το άνοιγμα της κάλπης” αναφέρει η i που μαζί με τους Times αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι εξασφαλίζει την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Σε συνέντευξη του στην Telegraph ο Τζόνσον αναφέρει ότι το σύστημα δικαιοσύνης δεν λειτουργεί και δεσμεύεται να υπάρχουν αυστηρότερες ποινές για τρομοκράτες, εγκληματίες, βιαστές αν εκλεγούν οι Συντηρητικοί. Αναφέρει επίσης ότι είναι απαραίτητο “να αγαπηθούν τα παιδιά” προκειμένου να μην καταλήξουν στο έγκλημα. Αλλά ο κ Τζόνσον γίνεται το αντικείμενο έντονων επικρίσεων και σήμερα από την Daily Mirror. Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του πατέρα του Jack Merritt, που σκοτώθηκε πρόσφατα στην επίθεση στο London Bridge, και λέει ότι ο πρωθυπουργός δεν είδε τον θάνατο του παιδιού του ως τραγωδία αλλά σαν ευκαιρία να αυξήσει τα ποσοστά του ενόψει των εκλογών.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν εδραιωμένο προβάδισμα των Συντηρητικών ενόψει των αυριανών εκλογών, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον είχε πετύχει –ύστερα από μια προεκλογική εκστρατεία όπου, παραδόξως, είχε αποφύγει τις γκάφες– να θέσει στην πρώτη γραμμή του δημόσιου ενδιαφέροντος την τύχη του Brexit. Ωστόσο, το τελευταίο τριήμερο ενδέχεται να αφήσει διαφορετική γεύση στους ψηφοφόρους.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση ο Τζόνσον φαίνεται να κερδίζει μια μικρή πλειοψηφία στη Βουλή. Οι Τόρις αναμένεται να κερδίσουν 339 έδρες (22 περισσότερες από το 2017) με τους Εργατικούς να πέφτουν στις 231 (31 έδρες μείον).

Ο Τζόνσον ανέβασε στο Twitter χιουμοριστικό βίντεο που παρωδεί την ταινία “Love actually”. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να χτυπά την πόρτα ψηφοφόρου με πλακάτ που γράφει “Με λίγη τύχη, μέχρι τον επόμενο χρόνο θα έχουμε υλοποιήσει το Brexit, αν το κοινοβούλιο δεν μας εμποδίσει ξανά”.
Το δικό του χιουμοριστικό βίντεο ανέβασε στο Twitter ο Τζέρεμι Κόρμπιν, όπου απαντά σε επιθετικά μηνύματα που τον κατηγορούν ότι φορά “κομμουνιστικό καπέλο”. “Τι πάει να πει κομμουνιστικό καπέλο; Εγώ φοράω ένα κασκέτο! Δεν έχω μαοϊκό ποδήλατο. Εχω απλώς ποδήλατο!” λέει ο ηγέτης των Εργατικών, δίπλα στο αναμμένο τζάκι. Την ανεβασμένη διάθεσή του πρέπει να χάλασε, πάντως, ο σκιώδης υπουργός Υγείας των Εργατικών,Τζόναθαν Ασγουορθ, ο οποίος εκμυστηρεύθηκε σε δημοσιογράφο της συντηρητικής ιστοσελίδας Guido Fawkes την εκτίμησή του ότι το κόμμα του θα χάσει τις εκλογές επειδή οι ψηφοφόροι “δεν αντέχουν” τον Κόρμπιν. Ο ίδιος ο Ασγουορθ ισχυρίστηκε ότι αστειευόταν, αν και περισσότερο διασκέδασαν με το αστείο του οι Συντηρητικοί.

Στη Φινλανδία:

Η Σάνα Μαρίν ανέλαβε χθες επισημως επικεφαλής ενός πεντακομματικού κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού, με γυναίκες στα ηνία και των υπόλοιπων κομμάτων – τρεις στις τέσσερις μάλιστα κάτω των 35 χρόνων. Οσο για το υπουργικό συμβούλιο, αυτό θα διατηρήσει τον έντονα γυναικείο χαρακτήρα που είχε και επί Αντι Ρίνε, του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού που παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα έχοντας απωλέσει την εμπιστοσύνη του Κόμματος του Κέντρου, του δεύτερου μεγαλύτερου κυβερνητικού εταίρου: 12 γυναίκες υπουργοί και επτά άνδρες.
“Θέλω να οικοδομήσω μια κοινωνία στην οποία κάθε παιδί μπορεί να γίνει το οτιδήποτε και κάθε ανθρώπινο πλάσμα μπορεί να ζήσει και να γεράσει με αξιοπρέπεια”, δήλωσε η νέα φινλανδή πρωθυπουργός. Την εντύπωση που προκαλεί παγκοσμίως το νεαρό της ηλικίας της την είχε ήδη αντιπαρέλθει όταν κέρδισε στην εσωκομματική ψηφοφορία, με 32-29 ψήφους, τον αντίπαλό της. Μπορεί μέχρι πρότινος ελάχιστοι να γνώριζαν τη Σάνα Μάριν εκτός Φινλανδίας, στη χώρα της ωστόσο μόνο άγνωστη δεν είναι. Αντιπρόεδρος του SPD από το 2014, βουλευτής από το 2015, κατάφερε στις εκλογές του περασμένου Απριλίου να επανεκλεγεί με σχεδόν 20.000 ψήφους, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο – και κατόπιν, διορίστηκε από τον Αντι Ρίνε υπουργός Μεταφορών. Μέλος της αριστερής πτέρυγας του κόμματος, με μεγάλες οικολογικές ευαισθησίες, η Σάνα Μάριν είναι το πρώτο μέλος της οικογένειάς της που φοίτησε στο πανεπιστήμιο. Είναι επίσης – το έχει δηλώσει η ίδια – υπερήφανο τέκνο μίας οικογένειας “ουράνιο τόξο”: οι γονείς της χώρισαν όταν η ίδια ήταν πολύ μικρή και στη συνέχεια η μητέρα της ερωτεύτηκε μία άλλη γυναίκα. Στη νέα κυβέρνηση, υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει η 32χρονη επικεφαλής του Κόμματος του Κέντρου, Κάτρι Κουλμούνι, υπουργός Εσωτερικών παραμένει η 34χρονη ηγέτης των Πρασίνων, Μαρία Οχισάλο, υπουργός Παιδείας η 32χρονη ηγέτης της Αριστερής Συμμαχίας, Λι Αντερσον και υπουργός Δικαιοσύνης η 55χρονη επικεφαλής του Σουηδικού Λαϊκού Κόμματος, Αννα-Μάγια Χένρικσον.

Παρά τις επιδείξεις ενότητας, ωστόσο, υπάρχουν διχόνοιες μεταξύ SPD και Κέντρου: το τελευταίο αξιώνει δράση για την ενίσχυση της απασχόλησης, ώστε να χρηματοδοτηθεί το δαπανηρό κράτος πρόνοιας, και απέσυρε την εμπιστοσύνη του από τον Ρίνε λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε μια απεργία των ταχυδρομικών υπαλλήλων, τον κατηγόρησε ότι πήρε το μέρος των εργαζομένων ενώ έπρεπε να παραμείνει ουδέτερος. Η νεότερη πρωθυπουργός παγκοσμίως αναλαμβάνει καθήκοντα εν μέσω εργασιακής αναταραχής στη Φινλανδία, με ένα κύμα απεργιών να έχει διακόψει την παραγωγή σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, και με το κόμμα της να έχει πέσει στις δημοσκοπήσεις στο 13,2%, έναντι 24,3% των ακροδεξιών Αληθινών Φινλανδών

Στη Γαλλία:

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία και είναι το βασικό θέμα στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης καθώς και χθες ειρηνικές πορείες πραγματοποίησαν χθες σε πόλεις της Γαλλίας εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα.
Ήταν η έκτη μέρα κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. Δεκάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά, οι συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν ποσοστό 20% των πτήσεών τους. Τα συνδικάτα ανακοίνωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να υποχωρήσουν.
Τα συνδικάτα κάλεσαν σιδηροδρομικούς, ιατρούς, εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματικούς κλάδους του δημόσιου τομέα να αυξήσουν την πίεση προς τον Γάλλο πρόεδρο ενόψει της σημερινής ανακοίνωσης των λεπτομερειών της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης.

Ο πρόεδρος Μακρόν φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το περίπλοκο συνταξιοδοτικό σύστημα με ενιαίο, βασισμένο στους πόντους που θα εξασφαλίζει ο κάθε εργαζόμενος στην επαγγελματική πορεία του. Η διατήρηση του υπάρχοντος συνταξιοδοτικού θα σημάνει τη διατήρηση του ελλείμματος του ασφαλιστικού, ύψους 17 δισ. ευρώ, που αποτελεί ποσοστό 0,7% του ΑΕΠ. Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, όμως, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, που κατά πάσα πιθανότητα θα αφορά τη σταδιακή εφαρμογή του νέου συστήματος. Οι απεργίες των τελευταίων ημερών είναι οι μαζικότερες και μαχητικότερες στη Γαλλία μετά το 1995, όταν ο τότε πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ είχε υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, υπό την πίεση των συνδικάτων. Η κυβέρνηση Ζιπέ ουδέποτε ανέκαμψε πολιτικά από την κρίση της εποχής εκείνης.

Την ίδια στιγμή, πίεση χρόνου αντιμετωπίζουν και τα συνδικάτα, τα οποία ανησυχούν για ενδεχόμενη υποχώρηση της δημοτικότητάς τους, εξαιτίας της ταλαιπωρίας του κοινού από το συνεχιζόμενο απεργιακό κύμα. Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Journal du Dimanche έδειξε ότι 53% του κοινού στηρίζει για την ώρα τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

Στη Τσεχία:

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Πράγας σε μια μαζικότατη κινητοποίηση εναντίον του πρωθυπουργού της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις ζητώντας την παραίτηση του, αναφέρει η DW. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως “ο Μπάμπις είναι ο διαβολικός” και “παραιτήσου”. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του κινήματος “εκατομμύρια στιγμές δημοκρατίας” οι διαδηλωτές έφθασαν τους 80,000. Η κινητοποίηση έγινε μετά την απόφαση των εισαγγελέων να ανοίξουν εκ νέου την υπόθεση εμπλοκής του Μπάμπις σε σκάνδαλο κακοδιαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων, που είχε παγώσει για μεγάλο διάστημα. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τον Μπαμπις, έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία να αφήσει εντελώς τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ή να παραιτηθεί έως το τέλος του χρόνου.

Στις ΗΠΑ:

“Οι Δημοκρατικοί πήραν… το όπλο τους: Παρουσίασαν τα άρθρα της διαδικασίας παραπομπής του Τραμπ” αναφέρει ο Guardian. Κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του έργου του Κογκρέσου. Αυτές είναι οι δύο κατηγορίες τις οποίες ανακοίνωσαν επίσημα χθες οι Δημοκρατικοί εις βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η κατάχρηση εξουσίας αφορά τις έντονες πιέσεις, σχεδόν εκβιασμούς, που άσκησε ο Τραμπ στην κυβέρνηση της Ουκρανίας προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα για πολιτικό του αντίπαλο, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν που είναι από τα φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020. Η παρεμπόδιση του έργου του Κογκρέσου έγινε εκ μέρους του προέδρου, όταν ξεκίνησε η έρευνα στα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ για τα θέματα αυτό. Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει επί των κατηγοριών αυτών την ερχόμενη εβδομάδα. Το Σώμα, το οποίο ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπερψηφίσει την παραπομπή του Ρεπουμπλικανού προέδρου, δημιουργώντας το πλαίσιο για μια δραματική δίκη στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία, η οποία είναι πιθανό να αρχίσει τον Ιανουάριο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει έτσι ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία που παραπέμπεται από το αμερικανικό Κογκρέσο με αίτημα την καθαίρεσή του μετά τον Αντριου Τζόνσον και τον Μπιλ Κλίντον. Καθώς κανένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής ή γερουσιαστής δεν έχει κατηγορήσει δημόσια τον Τραμπ, θεωρείται μάλλον απίθανο να καθαιρεθεί τελικά. Ομως η παραπομπή του προβλέπεται να επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία της επόμενης χρονιάς, καθώς οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να ανακτήσουν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής Τζέρολντ Νάντλερ δήλωσε σε δημοσιογράφους πως οι Δημοκρατικοί βουλευτές έπρεπε να δράσουν καθώς ο Τραμπ παραβίασε το Σύνταγμα των ΗΠΑ, υπονόμευσε την ακεραιότητα των εκλογών του 2020 και έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. “Ουδείς, ούτε καν ο πρόεδρος, είναι υπεράνω του νόμου” τόνισε ο Νάντλερ σε συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των επίσημων κατηγοριών, μαζί με την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι και άλλα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο πρόεδρος Τραμπ αρνείται κάθε κατηγορία και αποκαλεί την έρευνα “απάτη”.

Όπως έγινε γνωστό χθες, όταν η υπόθεση παραπεμφθεί για δίκη στη Γερουσία, ο Τραμπ θα ασχοληθεί “με τις ψευδείς κατηγορίες της παραπομπής” και αναμένει να αθωωθεί πλήρως. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου που αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στις ακροάσεις στη Βουλή, θεωρώντας τη διαδικασία “άδικη|, κατηγόρησαν τους Δημοκρατικούς ότι ενεπλάκησαν σε μια “αβάσιμη και κομματική” προσπάθεια επειδή δεν τους άρεσαν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2016.
Οι Δημοκρατικοί κινήθηκαν γρήγορα μετά την έναρξη της έρευνας εις βάρος του Τραμπ στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η έρευνα ξεκίνησε αφότου ένας πληροφοριοδότης ανέφερε μια τηλεφωνική συνομιλία στις 25 Ιουλίου, στην οποία ο Τραμπ ζήτησε τη βοήθεια του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ώστε να ξεκινήσει έρευνα για τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που μπορεί να είναι αντίπαλος του Τραμπ στις εκλογές του 2020.

Ο αμερικανός πρόεδρος ουσιαστικά χρησιμοποίησε τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, και μια πιθανή συνάντηση μαζί του στον Λευκό Οίκο για να ασκήσει πιέσεις στον ουκρανό ομόλογό του ώστε να ανακοινώσει επίσημα ότι το Κίεβο ξεκινά έρευνα για τον Μπάιντεν. Εκεί βασίζεται η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Αργότερα, όταν η Βουλή προσπάθησε να διερευνήσει το σκάνδαλο, ο Λευκός Οίκος αποπειράθηκε επανειλημμένα να παρακωλύσει το έργο της.

Την ίδια ώρα... ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο ζήτησε από τη Ρωσία να μην αναμειχθεί στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2020. Δήλωσε μάλιστα πως οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν ανάμειξη στις εκλογές χαρακτηρίζοντας μια τέτοια πιθανή κίνηση “απαράδεκτη” όπως αναφέρει το Politico. Σε αυτό τον ισχυρισμό απάντησε ο βετεράνος Ρώσος διπλωμάτης, Σεργκέι Λαβρόφ… “ποιοι εμείς;” Η παρέμβαση Πομπέο ήταν έμμεση και προσεχτική και διπλωματική και έγινε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που συνέπεσε με την κίνηση των Δημοκρατικών να κινήσουν διαδικασία παραπομπής εναντίον του Τραμπ. Τρεις χρόνια μετά οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατηγόρησαν ευθέως το Κρεμλίνο για παρέμβαση στις εκλογές του 2016, αλλά η Ρωσία δεν πρόκειται να παραδεχθεί ότι το έκανε. Και μάλιστα η Μόσχα θα πρέπει να διασκέδασε με τη διαδικασία παραπομπής καθώς άκουσε τους Ρεπουμπλικανούς να χρησιμοποιούν θεωρίες συνωμοσίας ότι ήταν τελικά η Ουκρανία η χώρα που παρενέβη στις προεδρικές εκλογές. (…) Ως ένα βαθμό οι Ρώσοι ενισχύθηκαν από τον ίδιο τον Τραμπ που επιχείρησε να διασκεδάσει τις διαβεβαιώσεις των μυστικών υπηρεσιών για τον ρωσικό ρόλο, το 2016. Ο Πομπέο ως πρώην επικεφαλής της CIA κράτησε βέβαια κάποιες αποστάσεις από τον Τραμπ στο θέμα αυτό συμφωνώντας πως η Ρωσία είχε ανάμειξη αλλά από την άλλη έχει δηλώσει ότι το πρόβλημα δεν σταματά στη Ρωσία.

Στο μεταξύ, “οι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να εργάζονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, έστω κι αν ένας αρνητής του φαινομένου βρίσκεται στον Λευκό Οίκο”, δήλωσε ο Αμερικανός επιχειρηματίας και υποψήφιος αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020, Μάικλ Μπλούμπεργκ. Ο 77χρονος πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης, ο οποίος διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, δήλωσε σε εκδήλωση που οργανώθηκε στη Μαδρίτη, στο περιθώριο της παγκόσμιας διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, ότι “ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να τερματίσει όλες τις επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις ορυκτών καυσίμων”. Στην ίδια εκδήλωση έλαβε μέρος ο Τζον Κέρι, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα. Ο Κέρι δήλωσε ότι οι ηγέτες των πλούσιων χωρών οφείλουν, επιτέλους, “να συμπεριφερθούν ως ενήλικοι” στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και χαρακτήρισε “τραγικό” το γεγονός ότι ουδείς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου συμμετέχει στη συνεχιζόμενη διάσκεψη της Μαδρίτης.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα