back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προσωρινή «ανάσα» για τον Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποδέχθηκε την Παρασκευή να εξετάσει τις προσφυγές που άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε τρεις ξεχωριστές υποθέσεις για να μην παραδώσει τα φορολογικά στοιχεία του σε μια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων και σε εισαγγελέα της Νέας Υόρκης.

Ο Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας του να μπλοκάρει την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου με την οποία υποχρεώνεται μια λογιστική εταιρεία να παραδώσει παλαιότερα φορολογικά δεδομένα του στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Το Δικαστήριο αναμένεται να εκδικάσει την έφεση τον Μάρτιο και να εκδώσει την απόφασή του μέχρι το τέλος Ιουνίου, πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

Μέχρι την έκδοση της απόφασης, αναστέλλεται η εκτέλεση των διαταγών κατώτερων δικαστηρίων με βάση τις οποίες υποχρεώνονταν η πρώην λογιστική εταιρεία του προέδρου Τραμπ και δύο τράπεζες να παραδώσουν αυτά τα οικονομικά έγγραφα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε να επανεξετάσει τις τρεις εκκρεμείς υποθέσεις», δήλωσε ένας από τους νομικούς συμβούλους του προέδρου, ο Τζέι Σεκουλόου σε ανακοίνωσή του.

«Τρεις υποθέσεις εγείρουν σημαντικά συνταγματικά ζητήματα. Αναμένουμε να παρουσιάσουμε τα γραπτά και προφορικά επιχειρήματά μας», πρόσθεσε.

Η Βουλή κλήτευσε τα φορολογικά αρχεία του προέδρου με το σκεπτικό ότι τα χρειάζεται για να διαπιστώσει αν ο Ντόναλντ Τραμπ συμμορφώθηκε με τους νόμους που απαιτούν να αποκαλύπτει τα περιουσιακά στοιχεία του αλλά και για να εξετάσει αν θα πρέπει να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα