back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παρουσίαση των εκδηλώσεων για την επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Διαβάστε επίσης

Το πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. 

Παρουσιάζοντας τις δράσεις που διοργανώνει αποκλειστικά με δικά της έξοδα η Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του επετειακού έτους, Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε ότι μεταξύ αυτών είναι και η ανακαίνιση – επέκταση του Ιατρικού Κέντρου της Σαλαμίνας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι ο Δήμος Σαλαμίνας τίθεται εκτός κάθε είδους μνημονιακής επιτήρησης και απαλλάσσεται από το χρέος των 2.400.000 ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ.

Τώρα όσον αφορά στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει το υπουργείο Πολιτισμού η υπουργός, Λίνα Μενδώνη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το μουσείο της Ακρόπολης θα κινηθεί σε εκθεσιακού επιπέδου δραστηριότητες. Μια από αυτές αφορά την καταστροφή της Ακρόπολης των Αθηνών από τους Πέρσες. 

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα παρουσιαστεί μια αρχαιολογική έκθεση αφιερωμένη στην ιδέα της Νίκης, που θα εγκαινιαστεί την ημέρα που ταυτίζεται με τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. 

Η διεύθυνση Μουσείων οργανώνει μια σπονδυλωτή έκθεση, η οποία κινείται και αυτή στα γεγονότα της δεκαετίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας θα πραγματοποιήσει στην Σπάρτη την πρώτη περιοδική της έκθεση για τις μορφές και τους τομείς του βίου των Λακεδαιμονίων, ενώ η εφορεία αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων ετοιμάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία της Σαλαμίνας. 

Σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παρουσιαστούν οι ξεναγήσεις Εν Πλω, στο φυσικό χώρο της Ναυμαχίας. 

Η διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιας θα συζητήσει για το πως πέρασε η Μάχη των Θερμοπυλών και η Ναυμαχία στην προφορική λαϊκή παράδοση, αλλά και στο θέατρο σκιών.  

Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει του Πέρσες με τον Δημήτρη Λιγνάδη στη Σαλαμίνα, αλλά και το καλοκαίρι στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.  

Τέλος, από πλευράς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ο Γιώργος Κουμεντάκης θα παρουσιάσει στον αρχαιολογικό χώρο του Μαραθώνα την όπερα του Παύλου Καρρέρ, Μαραθών  Σαλαμίς.    

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα