back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Χειρόγραφες» ευχετήριες κάρτες από ρομπότ

Διαβάστε επίσης

Μην είστε τόσο σίγουροι ότι ανθρώπινο χέρι έγραψε την χειρόγραφη κάρτα που πήρατε για τις γιορτές. Τα ρομπότ έχουν πια επιστρατευτεί για να γράφουν και κάρτες, μια μόδα που κερδίζει έδαφος στις ΗΠΑ – και όχι μόνο.

Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στην ψηφιακή τεχνολογία και στην τεχνητή νοημοσύνη, αναθέτοντας σε κάποιο ρομπότ με στιλό στο χέρι να γράψει εκείνο τις ευχές στην κάρτα ή στο γράμμα, με βάση τις οδηγίες του πελάτη.

Ορισμένες φορές οι κάρτες και τα γράμματα περιέχουν κάποιες σκόπιμες ατέλειες (π.χ. μουντζαλιές) για να δίνεται ένας τόνος ανθρώπινης αυθεντικότητας στη δουλειά του ρομπότ. Μερικά ρομπότ προγραμματίζονται έτσι ώστε να μη γράφουν με απόλυτη ακρίβεια (π.χ. το μέγεθος των γραμμάτων και τις αποστάσεις μεταξύ τους) προκειμένου το κείμενο να φαίνεται πιο πιστευτό ότι προέρχεται από άνθρωπο.

«Το να βάζεις ένα ρομπότ να γράφει αντί για σένα, μπορεί να είναι ένα έξυπνο επιχειρηματικό σχέδιο, αλλά φαίνεται τελείως προδοσία. Οι χειρόγραφες σημειώσεις είναι κάτι ξεχωριστό, ακριβώς επειδή είναι προσωπικό. Ένα μέρος του σώματος σου αγγίζει το χαρτί, δημιουργεί ένα προσωπικό σύνδεσμο», δήλωσε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Γιέηλ Έλεαν Χάντλερ Σπιτς στην «Ουάσιγκτον Ποστ».

Όπως είπε ένας 47χρονος που δουλεύει σε εταιρεία πληροφορικής και έστειλε ρομποτική κάρτα στους γονείς του που έμεναν μακριά, «για μένα είναι το ίδιο, είτε το ρομπότ γράφει, είτε εγώ. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι τους σκέφτηκα». Οι γονείς του, όταν πήραν την κάρτα, είχαν μια αόριστη αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς δεν αναγνώρισαν τον γραφικό χαρακτήρα του γιού τους. Τελικά όπως είπε ο 73χρονος πατέρας του, «δεν ήταν ακριβώς κάτι προσωπικό, αλλά χαρήκαμε που μας θυμήθηκε. Μετά από δύο εβδομάδες, ο γιος, αφού είχε…πάρει φόρα, έστειλε στους γονείς του μια δεύτερη ρομποτική χειρόγραφη κάρτα για την επέτειο των γάμων τους.

Ένα ρομπότ χρειάζεται τέσσερα έως πέντε λεπτά για να γράψει μια τυπική χριστουγεννιάτικη κάρτα. Από την άλλη, δουλεύει όλο το 24ωρο, χωρίς καμία διακοπή, ενώ επιπλέον κάνει το κλείσιμο του φακέλου και την τοποθέτηση του γραμματοσήμου. Όμως χρειάζονται άνθρωποι για να κάνουν βοηθητικές εργασίες, όπως να ανανεώνουν τις κάρτες όπου θα γράψουν τα ρομπότ ή τα στιλό όταν τελειώνουν.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα