back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Παραμυθούγεννα» στην πλατεία Κλαυθμώνος

Διαβάστε επίσης

Ένα Χριστουγεννιάτικο, μικρό, μαγικό, χωριό έχει στηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και περιμένει τους μικρούς Αθηναίους να το επισκεφθούν. Είναι τα «Παραμυθούγεννα» μία από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις  του δήμου Αθηναίων, με την υπογραφή του Γιώργου Λεμπέση.

Το χωριό λειτουργεί καθημερινά από τις 12.00 π.μ. – 18.00 μ.μ. έως τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου.

Ο Αρίστος, η Καμαρωτή, ο Αργησίλαγος και η Γλυκόριζα

«Τα Παραμυθούγεννα είναι ένα μικρό χωριό, στο οποίο ζουν οι τέσσερις βοηθοί του Άγιου Βασίλη», εξηγεί στον Αθήνα 9.84, ο εμπνευστής των Παραμυθούγεννων, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Γιώργος Λεμπέσης . «Ο Αρίστος, η Καμαρωτή, ο Αργησίλαγος και η Γλυκόριζα. Οι τέσσερις ήρωες των Παραμηθούγεννων υποδέχονται και φιλοξενούν στα σπιτάκια τους τα παιδιά, τα οποία μπορούν να κάνουν κάποιες δράσεις μαζί με τους ήρωες, όπως να φτιάξουν στολίδια, να ακούσουν παραμύθια, να δημιουργήσουν γλυκά από χαρτόνια, να κάνουν μακιγιάζ ή να ζωγραφίσουν τα πρόσωπα των γονιών τους. Επιπλέον υπάρχει ο Άγιος Βασίλης, ταχυδρομικά κουτιά για το γράμμα τους, επίσης τα παιδιά φωτογραφίζονται με τους ήρωες και τον Άγιο Βασίλη.

Η παραμυθένια πλατεία Κλαυθμώνος

«Καταφέραμε με λίγα μέσα να κάνουμε την πλατεία Κλαυθμώνος όμορφη, γιορτινή και παραμυθένια γιατί ακόμα και με λίγα μέσα μπορείς να κάνεις κάτι όμορφα αρκεί να πιστεύεις στη μαγεία και τη καλή διάθεση των ανθρώπων» επισημαίνει ο κ. Λεμπέσης. «Δουλεύουν πολλοί άνθρωποι, που γεμίζουν το χώρο με χαρά, τραγούδια και παιχνίδια. Τρεις φορές την ώρα γίνονται μικρές παρελάσεις  και κάποια δρώμενα από τους ήρωες και τους βοηθούς τους, τα οποία βάζουν τον κόσμο σε μια διαδικασία να χορέψει να τραγουδήσει να αγκαλιαστεί και να μοιράσει ευχές.

Χριστουγεννόμετρο

Στο χωριό υπάρχει και το Χριστουγεννόμετρο, που καθώς  μετρά αγκαλιές, τραγούδια, ευχές και χαμόγελα ανεβαίνει και όταν φθάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, γύρω στις 5.30 το απόγευμα, ανοίγουν τα φώτα του χωριού, με υπεροχή μουσική, ανοίγουν φωτεινές ομπρέλες, ο Άγιος  Βασίλης χαιρετάει τον κόσμο και δημιουργείται μια εορταστική και μαγική ατμόσφαιρα. Ο κόσμος δείχνει να είναι πολύ ευχαριστημένος έρχονται με τα παιδιά τους, διασκεδάζουν. Μας επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων,  και εκείνος, μας έδειξε ότι του άρεσε» καταλήγει ο κ. Λεμπέσης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα