back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιορτινά Κίτρινα Γιλέκα

Διαβάστε επίσης

Επιστρέφουν στους δρόμους, ακόμη και τις μέρες των γιορτών, τα Κίτρινα Γιλέκα στη Γαλλία. Το Σάββατο δίνουν νέο ραντεβού για κινητοποιήσεις στο Παρίσι με επίκεντρο τον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord.

Χρονιά περίεργη το 2019 με τη σφραγίδα των Κίτρινων Γιλέκων, αφήνει μια συγκεχυμένη ανάμνηση: αποπροσανατολισμός, κάποιες χαμένες ελπίδες, αλλά και πείσμα για τη συνέχιση των διεκδικήσεων. Έτσι η σημερινή μέρα, η 28η Δεκεμβρίου, έχει οριστεί ως ημέρα μεγάλης κινητοποίησης, όχι μόνο από τα Κίτρινα Γιλέκα, αλλά και από τους απεργούς για τις συντάξεις. Είναι η 59η εμφάνιση των Κίτρινων Γιλέκων, αλλά και η 24η μέρα απεργίας για τις συντάξεις.

Το ραντεβού της συνάντησης, για μια από κοινού διαδήλωση, είχε δοθεί για τις δύο το μεσημέρι ώρα Ελλάδας στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βορρά (Gare du Nord), με κατάληξη της πορείας την καρδιά του Παρισίου, το Chatelet. Οι φόβοι για επεισόδια ήταν έντονοι από νωρίς. Παράλληλα οργανώνονται πολλές δράσεις στα διάφορα επαγγέλματα, σε όλη την επικράτεια.

Αποζημιώσεις λόγω διαδηλώσεων;

Παρά την ελπίδα για έναν καλύτερο τζίρο τις μέρες των γιορτών, τα καταστήματα που είναι στην πορεία των διαδηλώσεων παραμένουν κλειστά. Κάνοντας τον απολογισμό των ζημιών που έχουν υποστεί κατά τη διάρκεια του έτους, ο πρόεδρος της γαλλικής συνομοσπονδίας εμπόρων Φρανσίς Παλομπί αναγνώρισε με σημερινή του συνέντευξη ότι οι ζημιές στο Παρίσι έχουν ξεπεράσει το 50% του τζίρου. Σε άλλες περιοχές φτάνουν το 30-50%, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Η συνομοσπονδία εμπόρων διεκδικεί αποζημιώσεις.

Πηγή: DW

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα