back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κοτόπουλο με κάστανα

Διαβάστε επίσης

Ένα πολύ ωραίο χειμωνιάτικο φαγητό γιορτινό είναι αυτό που θα κάνουμε σήμερα, ταιριάζει στον χειμώνα αλλά και στις γιορτές των Χριστουγέννων, εξάλλου τα κάστανα είναι της εποχής κι εμείς έτσι μαγειρεύουμε, όσο μπορούμε δηλαδή, με υλικά της κάθε εποχής.

Θα χρειαστούμε, δυο στήθη και δυο μπούτια κοτόπουλου, μερικές πατάτες, ενάμιση κιλό κάστανα, ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, ένα σφηνάκι λεμονιού, δυο κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα σκόνη η αν δεν έχετε μια κουταλιά της σούπας απ την γνωστή, μια κουταλιά μέλι αλατοπίπερο, λίγο ξερό θυμάρι και λάδι.

Πρώτα βράζουμε τα κάστανα για να τα καθαρίσουμε, τους κάνουμε μια μαχαιριά και τα βράζουμε πέντε λεπτά περίπου γιατί μετα θα μπουν και στον φούρνο, τα καθαρίζουμε ζεστά γιατί είναι πιο εύκολο.

Στο ταψί που θα το φτιάξετε, αν έχετε γάστρα ακόμα καλύτερα, αν όχι να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο και θα το βγάλετε πριν το τέλος για να πάρει χρώμα, βάζουμε τις πατάτες κομμένες καρέ, τις αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και λίγο θυμάρι, το ίδιο κάνουμε με το κοτόπουλο και τα κάστανα.

Αφού τα έχουμε βάλει όλα μέσα στο ταψί μας, βάζουμε τους χυμούς, το μέλι, την μουστάρδα και το λάδι σ ένα βαζάκι με καπάκι, τα χτυπάμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό μας, το σκεπάζουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου.

Βγάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε για λίγο στον αέρα του φούρνου να πάρει χρώμα κι είναι έτοιμο.

Σερβίρεται με μια πλούσια πράσινη σαλάτα και κόκκινο κρασί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα