back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μικρές ανατιμήσεις στις τιμές των καυσίμων – Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες του ΥΠΑΝ

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή παραμένουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης για τις τιμές των καυσίμων μετά την άνοδο που καταγράφει η τιμή του πετρελαίου brent.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως τις επόμενες ημέρες μικρές ανατιμήσεις αναμένονται τα υγρά καύσιμα. Ήδη σήμερα η τιμή της αμόλυβδης στην Αθήνα διαμορφώνεται μεσοσταθμικά στα 1.59 ευρώ το λίτρο αυξημένη κατά 2 λεπτά σε σχέση με την Παρασκευή. Η τιμή της αμόλυβδης 100 οκτανίων διαμορφώνεται στα 1.82 ευρω/λίτρο ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης καταγραφεί άνοδο κοντά στα 2 λεπτά και πωλείται σήμερα μεσοσταθμικά στα 1.07 ευρώ το λίτρο.

Χθες η τιμή του αργού τύπου brent ξεπέρασε για λίγο τα 70 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, μετά το ξέσπασμα της νέας έντασης στη Μέση Ανατολή η οποία ακολούθησε την δολοφονία του Κάσιμ Σολεϊμανί, ενός από τους ισχυρότερους στρατηγούς του Ιράν και σίγουρα τον πλέον δημοφιλή.

Τα συμβόλαια είδαν την τιμή τους να κάνουν άλμα έως και 3,1% τη Δευτέρα, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε για «αυξημένο κίνδυνο» επιθέσεων με πυραύλους σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας. Οι τιμές αργότερα υποχώρησαν ελαφρώς από τα αρχικά τους κέρδη.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα