back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεξικό: Ανήλικος άνοιξε πυρ σε σχολείο – Δύο νεκροί

Διαβάστε επίσης

Ένας 11χρονος εισέβαλε σε σχολείο στο βόρειο Μεξικό, άνοιξε πυρ, σκότωσε μια δασκάλα και τραυμάτισε τουλάχιστον 6 ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει, πιθανόν επηρεασμένος από ένα βίαιο βιντεοπαιχνίδι, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Ο Χόρχε Ζερμένο, ο δήμαρχος της πόλης Τορεόν, δήλωσε ότι το αγόρι πυροβόλησε και σκότωσε τη δασκάλα προτού βάλει τέλος στη ζωή του μέσα στο ιδιωτικό σχολείο Colegio Cervantes. Τουλάχιστον 5 μαθητές και άλλος ένας δάσκαλος τραυματίστηκαν επίσης.

«Είναι μια τραγωδία. Είναι πολύ, πολύ θλιβερό που ένα 11χρονο αγόρι μπήκε στο σχολείο με δύο όπλα», είπε ο Ζερμένο σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το σημείο του εγκλήματος, διακρίνονται δύο άνθρωποι να κείτονται, πιθανόν στο πάτωμα του σχολείου, μέσα σε λίμνη αίματος, ενώ τα πρόσωπά τους τα έχουν καλύψει με σεντόνια. Ένα πιστόλι βρίσκεται ανάμεσά τους.

Από την πλευρά του ο Μιγκέλ Ριγκουέλμε, ο κυβερνήτης της πολιτείας Κοαουίλα, όπου βρίσκεται η πόλη Τορεόν, είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι το παιδί, η μητέρα του οποίου πέθανε πριν από μερικά χρόνια, δεν είχε προβλήματα στο σχολείο.

«Είχε καλή συμπεριφορά, όμως, είπε σε κάποιους συμμαθητές τους ότι «σήμερα είναι η ημέρα»».

«Αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι ότι το αγόρι είχε επηρεαστεί από ένα βιντεοπαιχνίδι», συμπλήρωσε.

Ο Μιγκέλ Ριγκουέλμε εξήγησε ότι ο 11χρονος μαθητής είχε, όπως όλα δείχνουν, επηρεαστεί από ένα βίαιο βιντεπαιχνίδι με πυροβολισμούς, το Natural Selection και είχε φορέσει ένα μπλουζάκι διακοσμημένο με το λογότυπό του κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το παιδί προσπάθησε να «κάνει αναπαράσταση» σκηνών του παιχνιδιού.

Το βιντεοπαιχνίδι το δημιούργησε μια εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η Unknown Worlds Entertainment, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει σχετικά.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα