back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πομπέο: «Δικαιολογημένη η οργή του κόσμου κατά του Χαμενεϊ»

Διαβάστε επίσης

Για «δικαιολογημένη οργή» του κόσμου στο Ιράν, κατά του Αλί Χαμενεϊ, μίλησε ο Μάικ Πομπέο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Τεχεράνη, ότι θέλει «να κάνει τα πάντα» για να βάλει τέλος στις διαδηλώσεις εναντίον των ιρανικών αρχών, προειδοποιώντας για άλλη μια φορά το Ιράν να μην προχωρήσει σε καταστολή.

«Βλέπουμε τους Ιρανούς να κατεβαίνουν στους δρόμους, σε εκπληκτικούς αριθμούς, παρά τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχουν. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό τους, στην έκκλησή τους για ελευθερία και δικαιοσύνη και στη δικαιολογημένη οργή τους εναντίον του αγιατολάχ, Αλί Χαμενεΐ», είπε από το Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Ο Πομπέο υπενθύμισε ότι το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε το Ιράν να μην καταστείλει τις διαδηλώσεις και κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να μεταφέρουν το ίδιο μήνυμα στην Τεχεράνη. Το Σάββατο, ο ιρανικός στρατός παραδέχτηκε ότι κατέρριψε κατά λάθος ένα ουκρανικό αεροσκάφος, σκοτώνοντας τους 176 επιβαίνοντες σε αυτό. Από το βράδυ της ίδιας ημέρας, διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης, που αρχικά είχε αρνηθεί ότι έφερε οποιαδήποτε ευθύνη για τη συντριβή του Μπόινγκ.

Τις δύο τελευταίες ημέρες πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει μέσω του Twitter την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές. «Δεν είμαι αφελής», είπε ωστόσο ο Πομπέο. «Οι Μπασίτζ και οι Ιρανοί κακοποιοί θα κάνουν τα πάντα για να βάλουν τέλος στις διαδηλώσεις αυτές» εκτίμησε.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα