back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ναι» και από ΚΙΝΑΛ σε Σακελλαροπούλου

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ και του Πολιτικού Συμβουλίου, με το «ναι» στην Χαριλάου Τρικούπη για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου να είναι ομόφωνο.

«Θέσαμε εξ αρχής το πλαίσιο και τα κριτήρια για τα χαρακτηριστικά του νέου ΠτΔ που συνιστούν προϋπόθεση της δικής μας συναίνεσης», ανέφερε η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της και πρόσθεσε:

«Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας: Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος -ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης. Είμαι βέβαιη ότι θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία την συνταγματική της αποστολή. Γι’ αυτό, και θα έχει τη στήριξή μας».

Καμίνης: «Η κ. Σακελλαροπούλου από τις καλύτερες επιλογές σε μη πολιτικό πρόσωπο»

«Η κ. Σακελλαροπούλου είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσε να κάνει ο Πρωθυπουργός από την στιγμή που προσανατολίστηκε σε μη πολιτικό πρόσωπο», τόνισε νωρίτερα ο βουλευτής επικρατείας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης  μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και τον Άρη Τόλιο.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «πολιτικά είναι πάρα πολύ δύσκολη η άρνηση μιας τέτοιας επιλογής. Το μόνο επιχείρημα στην άρνηση αυτής της υποψηφιότητας θα ήταν η έλλειψη πολιτικής εμπειρίας, ωστόσο στα να επιμείνει κανείς σε αυτό μου φαίνεται δύσκολο. Είναι θετικό ότι ο Πρωθυπουργός λειτούργησε θεσμικά και όποιος λειτουργεί έτσι μακροπρόθεσμα βγαίνει κερδισμένος».

Ο κ. Καμίνης κατηγόρησε την ίδια ώρα τον Πρωθυπουργό για την εξάμηνη καθυστέρηση στην επαναλειτουργία του υπουργείου Μετανάστευσης «έπρεπε να μας είχε ακούσει νωρίτερα και να είχε ανασκευάσει την άποψη του αντί να δίνει συντονισμούς αλλάζοντας συνέχεια τα αρμόδια Υπουργεία, έδειχνε μια εικόνα πανικού. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ήδη έξι μήνες στην κυβέρνηση και δεν υπάρχει περίοδος χάριτος πια».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα