back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9.84: “Καμία στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική πολιτική σε ζητήματα Παιδείας και κοινωνικά θέματα”

Διαβάστε επίσης

2020/01/23

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατον να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική σε ζητήματα Παιδείας και κοινωνικά θέματα. Υπήρξαμε συναινετικοί στην ανάδειξη Προέδρου της Βουλής, την ψήφο των αποδήμων, όπως και στην εκλογή ΠτΔ”, δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την “Στάση των Δύο” άσκησε σφοδρή κριτική κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, με αφορμή το άρθρο 50 για τα Κολλέγια.

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου επέκρινε την κυρία Κεραμέως για παραπληροφόρηση, απόκρυψη των εγγράφων του ΔΟΑΤΑΠ και καταστρατήγηση του άρθρου 16 του Συντάγματος: “ Στην πρόσφατη Συνταγματική αναθεώρηση δεν υπήρξε πλειοψηφία προκειμένου να …ανοίξει το συγκεκριμένο άρθρο. Πρέπει να γίνει σεβαστό και δεν μπορεί να το καταστρατηγεί η κυρία Κεραμέως , η οποία αυτό ακριβώς κάνει. Όπως δεν μπορεί να καταστρατηγεί και την αρμοδιότητα του ΔΟΑΤΑΠ να δίνει ισοτιμία ακαδημαϊκών προσόντων και τίτλων”.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία φάμπρικας κολλεγίων, τονίζοντας : “Το πρόβλημα δεν είναι τα μεγάλα Παν/μια σε Αμερική και Ευρώπη, καθώς εκεί υπάρχει ισοτιμία του ΔΟΑΤΑΠ. Το πρόβλημα είναι για διάφορα ιδιωτικά Αμερικανικά Πανεπιστήμια, που θα ανοίξουν φάμπρικα με διάφορους κολλεγιάρχες στην Ελλάδα. Τότε θα έχουμε το παράδοξο, τα παιδιά που δίνουν το είναι τους για να μπουν στα Πανεπιστήμια και να πάρουν ένα πτυχίο ή τα παιδιά που είναι στο εξωτερικό με ένα αξιοπρεπές πτυχίο, στον ΑΣΕΠ να έχουν την ίδια ακριβώς ισοτιμία με εκείνα που βγαίνουν από κολλέγια χωρίς αξιολόγηση και χωρίς να έχουν περάσει από εξετάσεις.”
Οπως πρόσθεσε: “η κυρία Κεραμέως απέκρυψε το έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ που υπάρχει από τον Σεπτέμβριο- και ήδη βγήκε στην δημοσιότητα – όπου οι επικεφαλής του, με άρτιο νομικό τρόπο, λένε ότι δεν μπορεί να επιβληθεί θέμα εναρμόνισης διότι αφορά ακαδημαϊκούς τίτλους σπουδών και όχι επαγγελματικά προσόντα.”
Και σημείωσε: ” Όχι μόνον η κα Κεραμέως απέκρυψε την αλληλογραφία αλλά έφερε και τροπολογία στον Αναπτυξιακό νόμο η οποία δεν είχε σχέση με την Παιδεία, δια της οποίας επεκτείνει περαιτέρω την Ευρωπαϊκή οδηγία στις ΗΠΑ, δηλαδή σε διάφορα περιφερειακά Παν/στήμια ετοιμάζοντας φάμπρικα τεκμηρίων”.

Σε ερώτηση για την εκλογή της ΠτΔ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου είπε: “ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφισε πολύ συνειδητά και με χαρά, διότι είναι προοδευτικός άνθρωπος και γι αυτό προτάθηκε από εμάς για τη θέση του Προέδρου του ΣτΕ.” Επικαλέστηκε μάλιστα τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως “είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την εκτέλεση των νέων καθηκόντων της επ ωφελεία της χώρας σε μια δύσκολη συνολικά εποχή”

Στην επισήμανση εάν ενδεχομένως η αξιωματική αντιπολίτευση εγκλωβίστηκε από τη σχετική πρόταση του Πρωθυπουργού, η κα Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε στην υπάρχουσα θεσμική παράδοση ανανέωσης και δεύτερης θητείας του ΠτΔ εφόσον αυτός -κατά κοινή ομολογία και σε δύσκολες στιγμές -όπως είπε- υπήρξε ένας καλός Πρόεδρος όπως ο κ Παυλόπουλος. “Αναμέναμε και μιαν αιτιολόγηση για αυτό” συμπλήρωσε καταλήγοντας η πρώην υπουργός.

 

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα