back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: Άκυρα και ανύπαρκτα τα μνημόνια Σαράζ – Τουρκίας

Διαβάστε επίσης

Σύμπνοια απόψεων Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας ότι τα μνημόνια Σαράζ – Τουρκίας είναι άκυρα και ανύπαρκτα διαπιστώθηκε στη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα.

H χθεσινή γνωμοδότηση του γερμανικού κοινοβουλίου για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης ότι είναι ασύμφωνο με το Διεθνές Δίκαιο “έχει ένα χαρακτήρα επιβεβαιωτικό των απόψεών μας (…) ότι αυτά τα δυο memoranda είναι απολύτως παράνομα, απολύτως απαράδεκτα και στην ουσία ανύπαρκτα. Κάνει όμως και κάτι άλλο” επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προσθέτοντας ότι συγχρόνως “αναδεικνύει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τον αποσταθεροποιητικό τους ρόλο για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή”.

Στη κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Σαουδάραβα ομόλογό του στην Αθήνα ο κ. Δένδιας σχολιάζοντας τις πρόσφατες αξιώσεις της τουρκικής ηγεσίας για το Αιγαίο όπως την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών τόνισε ότι “η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που αντιμάχεται την Τουρκία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που στηρίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα, την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου. Κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει”.

“Εμείς θα θέλαμε να έχουμε ένα γείτονα ο οποίος ευημερεί, έναν γείτονα ο οποίος συμμερίζεται τον τρόπο με τον οποίο εμείς βλέπουμε τα πράγματα, τον οποίο η Ευρώπη βλέπει τα πράγματα και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε. Κι έχουμε την ελπίδα ότι τελικά η Τουρκία θα μας μιμηθεί” κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα