back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μουσικοκινητικά παιχνίδια για παιδιά στην Κυψέλη

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά προσχολικής και πρώιμης σχολικής ηλικίας στην  βιβλιοθήκη -πολυπολιτισμικό κέντρο, του οργανισμού We Need Books στην Κυψέλη (Εύβοιας 7).

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, από 29 Ιανουαρίου έως 24 Ιούνιου 2020

Η Πολυγλωσσική Βιβλιοθήκη We Need Books και η μουσικοπαιδαγωγός Δάφνη Τσιούνη ξεκινούν μια σειρά εργαστηριών που θέτουν ως στόχο μέσω παιχνιδιών βασισμένων στις αρχές της μουσικοκινητικής αγωγής, (Dalcroze και Orff) τα παιδιά, να παίξουν με την έννοια του ήχου, την φωνή τους και τον ρυθμό.

Μουσικές του κόσμου

Μέσα από αυτές τις εμπειρικές και βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά ανακαλύπτουν τραγούδια και παιχνίδια διαφορετικών πολιτισμών, εξερευνούν και αναπτύσσουν ελεύθερα το εύρος των κινητικών και μουσικών δυνατοτήτων τους, καθώς και το συνδυασμό τους.

To εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώιμης σχολικής ηλικίας και η διάρκεια του κάθε εργαστηρίου κυμαίνεται μεταξύ 45 και 50 λεπτών.

Στόχοι

Το εργαστήρι έχει τρεις άξονες, ο πρώτος είναι το αίσθημα ασφάλειας και χαλάρωσης, ο δεύτερος είναι η συγκέντρωση, η εξοικείωση με το περιβάλλον και ο τρίτος είναι η ενεργητική ακρόαση, η ρυθμική/κινητική συμμετοχή. Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι το μουσικό διαδραστικό παιχνίδι, η συναισθηματική αποφόρτιση, ο αυτοσχεδιασμός, η ανάπτυξη της ρυθμικής και σωματικής αντίληψης και συνειδητότητας καθώς και ο συντονισμός της ακοής και της κίνησης.

Τσιούνη Δάφνη

Είναι μουσικοπαιδαγωγός και καλλιτέχνης του ήχου, με ειδίκευση στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δουλεύει μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας τα τελευταία 7 χρόνια και είναι διατμηματική υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και της Σορβόννης.

INFO

Λόγω περιορισμένων θέσεων απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στο [email protected]
Κάθε Τετάρτη 17:00-18:00 | We Need Books, Ευβοίας 7, Κυψέλη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα