back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Πομπέο καλεί το Ιράκ να «προασπιστεί» τα εδάφη του έναντι του Ιράν

Διαβάστε επίσης

Ο Μάικ Πομπέο κάλεσε σήμερα τον Ιρακινό πρωθυπουργό Αντελ Αμπντελ Μάχντι, να προασπίσει την κυριαρχία του Ιράκ απέναντι στις επιθέσεις του Ιράν.

Μετά την εκτόξευση ρουκετών κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, ο ΥΠ.ΕΞ των ΗΠΑ σε τηλεφωνική του επικοινωνία, εξέφρασε την αγανάκτησή του απέναντι στις επανειλημμένες επιθέσεις ενόπλων οργανώσεων του Ιράν κατά των αμερικανικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ.

«Η ιρακινή κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις των διπλωματικών μας αποστολών, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο», έγραψε χαρακτηριστικά ο Πομπέο στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Ιρακινός πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία που έχει η αποκλιμάκωση στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του. Ο Ιρακινός πρωθυπουργός καταδίκασε επίσης τις επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη και δεσμεύτηκε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της με ιρακινές δυνάμεις. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας του Ιράκ από όλους.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα