back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις οπαδών του ΠΑΟΚ σε γραφεία βουλευτών

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη από οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι επιτέθηκαν στα γραφεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θεωρώντας τους συνυπεύθυνους για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην υπόθεση με την ιδιοκτησία της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, οπαδοί εισέβαλαν στα γραφεία του βουλευτή και γενικού γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη, στην οδό Κατούνη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πέταξαν «τρικάκια» και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, προτού αποχωρήσουν από το χώρο που δεν βρισκόταν κανείς. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε 20 προσαγωγές.

Την ίδια ώρα έξι άτομα πραγματοποίησαν εισβολή και στο γραφείο της βουλευτή της ΝΔ, Έλενας Ράπτη. Φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Συνολικά, πληροφορίες αναφέρουν πως έγιναν αντίστοιχες επιθέσεις με φέιγ βολάν και συνθήματα σε γραφεία εννέα βουλευτών της Α’ και Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ τη δική του απάντηση για την επιδρομή των φίλων του ΠΑΟΚ στο πολιτικό του γραφείο έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Αναλυτικά, η γραπτή του δήλωση:

«Επικοινώνησα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τους δήλωσα ότι δεν επιθυμώ τη δίωξη των ατόμων που προσήχθησαν κατά την έφοδό τους στο πολιτικό μου γραφείο.

Αντιλαμβάνομαι την αγάπη τους για την ομάδα μας αλλά οφείλουμε όλοι να είμαστε ψύχραιμοι. Προέχει η κοινωνική ηρεμία».

Στ. Πέτσας:  Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία

Τις επιθέσεις στα πολιτικά γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, καταδίκασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δηλώνοντας:

«Κατανοούμε την αγάπη των φίλων του ΠΑΟΚ για την ομάδα τους, αλλά θεωρούμε απαράδεκτη οποιαδήποτε μορφή βίας. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις στο πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη και της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενας Ράπτη. Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία».

Ανδρέας Χανιάς – Aπόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα