back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δείπνο εργασίας Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Διαβάστε επίσης

Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πρόγραμμα , η στάση της Τουρκίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και το ζήτημα των Δυτικών Βαλκανίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο του δείπνου εργασίας που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στις Βρυξέλλες.

Το δείπνο ξεκίνησε στις 21:30 ώρα Ελλάδας στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό. Ο κ. Μητσοτάκης είχε μια αναλυτική συζήτηση για τους πορους που θα λάβει η χώρα μας από τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την περίοδο 2021-2027, ενώ αναπτύσσοντας το πολιτικό σκεπτικό του, τόνισε στον κ. Μισέλ ότι ως η πρώτη μεταλαϊκιστική κυβέρνηση στη χώρα, πρέπει να στηριχθεί από την Ε.Ε.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, στόχος του πρωθυπουργού είναι η Ελλάδα να ισορροπήσει, ανάμεσα στις χώρες της συνοχής και στους καθαρούς συνεισφορείς, σε ένα περιβάλλον σκληρής διαπραγμάτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούν πως.η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ο κ. Mισέλ είναι αυτός που έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση εξεύρεσης λύσης για τον κοινοτικό προϋπολογισμό, πραγματοποιώντας διμερείς επαφές με τους ηγέτες των 27 κρατών-μελών.

Το ζήτημα του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για το 2021-2027 είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης αυτή την περίοδο στις Βρυξέλλες και μάλιστα .για το λόγο αυτό ανακοινώθηκε και η σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για τις 20 Φεβρουαρίου.

Στην συνάντηση έγινε επίσης εκτεταμένη συζήτηση για την Τουρκία, την Λιβύη και τη διεύρυνση
των Δυτικών Βαλκανίων ενόψει της τακτικής Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα