back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση εργαζομένων της ΑΡΣΙΣ στα γραφεία της ΜΚΟ

Διαβάστε επίσης

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της Κοινωνικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΑΡΣΙΣ» στα γραφεία της Οργάνωσης στην οδό «ΑΡΣΙΣ» στα γραφεία της Οργάνωσης στην οδό Μαυρομματαίων.

Μάλιστα, το σωματείο κάλεσε σε 24ωρη απεργία για σήμερα, Πέμπτη, σε όλες τις δομές τις ΑΡΣΙΣ.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, από τα τέλη του 2019 δρομολογούνται 6 απολύσεις από την εργοδοσία της ΑΡΣΙΣ με την αιτιολογία των περικοπών «λόγω μείωσης της χρηματοδότησης».

Παράλληλα, ζητήθηκε από εργαζόμενους αν επιθυμούν να εργαστούν «σε δομή εκτός Αττικής και αστικού ιστού, καθώς και εάν κάποιος/α δρομολογεί σιωπηρά την αποχώρηση του από τη δομή να το κάνει τώρα ρητό εν όψει των δρομολογούμενων αλλαγών… ώστε να ταιριάξει χρονικά και να «βοηθηθεί» η κατάσταση».

Την ίδια στιγμή ζητούν μόνιμη και σταθερή για όλους και όλες, το οποίο μπορεί να διασφαλιστεί μέσω συμβάσεων αορίστου χρόνου.

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο εργαζομένων στην ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

«Εδώ και παραπάνω από ένα μήνα η κοινοτική δομή της ΑΡΣΙΣ Κέντρο Υποστήριξης Νέων (ΚΥΝ) στην Κυψέλη βρίσκεται σε κινητοποιήσεις. Από την Τετάρτη 18.12.2019 οπότε ανακοινώθηκε αιφνιδίως πως «λόγω μείωσης της χρηματοδότησης» δρομολογούνται απολύσεις έξι συναδέλφων/ισσών στη λήξη του έτους οι εργαζόμενοι/ες έχουν εκτεθεί σε μια πληθώρα πιέσεων και αντεργατικών μέτρων. Αρχικά τέθηκε το αίτημα να «συναποφασίσουν» συντονιστές και εργαζόμενοι το βάρος της ανακοίνωσης. Συγκεκριμένα προτάθηκε αν επιθυμεί κάποιος/α να εργαστεί σε δομή εκτός Αττικής και αστικού ιστού, καθώς και εάν κάποιος/α δρομολογεί σιωπηρά την αποχώρηση του από τη δομή να το κάνει τώρα ρητό εν όψει των δρομολογούμενων αλλαγών… ώστε να ταιριάξει χρονικά και να «βοηθηθεί» η κατάσταση!

Με το πέρασμα των ημερών μια πληθώρα αλλαγών και νέων στοιχείων παρουσιαζόταν διαρκώς στους/ις εργαζόμενους/ες αποδεικνύοντας μέσα σε όλα την προχειρότητα και την κακοδιαχείριση από την πλευρά της εργοδοσίας αλλά και την αδιαφορία για τα ψυχολογικά και πρακτικά κόστη τέτοιων ανακοινώσεων στο εργατικό δυναμικό μιας επιχείρησης. Η… μονομερής διαπραγμάτευση στο σήμερα έχει καταλήξει στα εξής: 2 παραιτήσεις εργαζομένων, μεταβολή δύο συμβάσεων σε καθεστώς ημι-απασχόλησης, μεταβάσεις σε νέο πρόγραμμα, και σε μία συναδέλφισσα να παρατείνεται η σύμβαση για έναν μήνα. Η διοίκηση δεν δίστασε να παραδεχτεί ξεκάθαρα στην συνάντηση που είχαμε ως σωματείο μαζί της πως η επιλογή των απολύσεων έγινε με κριτήρια του ποιος/α δικαιούται λιγότερα και άρα προκρίθηκαν εργαζόμενοι με λίγους μήνες στη δουλειά ώστε να μη μπορέσουν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις κτλ”.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα