back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Brexit: Ο Τζόνσον έτοιμος να δεχτεί την συμφωνία για το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ενωση

Διαβάστε επίσης

Έτοιμος να υπογράψει την συμφωνία για το εμπόριο με την ΕΕ είναι ο Μπόρις Τζόνσον, λίγες ώρες πριν γίνει και επίσημα το Brexit.

Στις 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου (Ελλάδας) η Βρετανία αποχωρεί μετά από 47 χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ακόμη υπάρχουν άλυτα αρκετά ζητήματα. Σύμφωνα με τους Times, ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι έτοιμος να αποδεχθεί τη σύναψη της συμφωνίας «από το ράφι» για το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είχε προτείνει πρώτος στο Λονδίνο ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ.

Οι Times, επικαλούνται γι’ αυτή την είδηση, το περιεχόμενο ομιλίας που θα κάνει τη Δευτέρα ο επικεφαλής της κυβέρνησης και του κόμματος των Συντηρητικών.

Το λεγόμενο «μοντέλο του Καναδά», που βασίζεται στη συμφωνία που έχει συναφθεί ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Οτάβα, επιτρέπει εμπορικές συναλλαγές με πρακτικά μηδενικούς δασμούς, αλλά προϋποθέτει τελωνειακούς ελέγχους. Πάνω σε αυτό το μοντέλο θα γίνει και η συμφωνία της Βρετανίας και της ΕΕ, όπου ωστόσο αναμένεται να εξαιρεθεί ο κρίσιμος τομέας των υπηρεσιών της Βρετανίας, ειδικά των χρηματοοικονομικών.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα