back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

B. Κικίλιας: Ακόμη 81 κλίνες ΜΕΘ στη διάθεση του υπουργείου Υγείας

Διαβάστε επίσης

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών συμφώνησε με το υπουργείο Υγείας να παραχωρήσει συνολικά 81 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια για την αντιμετώπιση των σοβαρών κρουσμάτων γρίπης και πιθανών κρουσμάτων του κοροναϊού της Κίνας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, συγκεκριμένα ανέφερε:

«Συμφωνήσαμε με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών και από αύριο έχουμε ακόμα 43 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, 41 για ενήλικες και 2 για παιδιά. Να θυμίσω ότι πέρυσι για τον ιό της γρίπης είχαμε περίπου 100 αναμονές την ημέρα για κρεβάτι ΜΕΘ. Οπότε θεωρώ ότι είναι μεγάλο επίτευγμα μαζί με τις 230 που έχουμε από το Ε.Σ.Υ. στην Αττική και κάπου 600 σε όλη την Ελλάδα, να έχουμε επιπλέον 81 κλίνες για εντατική θεραπεία».

Στην προετοιμασία της κοινής γνώμης για το ενδεχόμενο κρούσματος κοροναϊού και στην Ελλάδα, προετοιμάζουν οι υπεύθυνοι.

Ο υπουργός Υείας σχολίασε την Κυριακή πως δεν μπορεί να αποκλειστεί κρούσμα κοροναϊού στην χώρα μας: “Είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης”, ανέφερε στον Σκάι ο κ. Κικίλιας.

Επισήμανε, δε, πως νοσοκομείο της χώρας έχει πάρει εντολές για την αντιμετώπιση περιστατικού για τον ιό της Κίνας.

Όπως είπε για τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός.

Συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες και τόνισε πως το υπουργείο θα ανακοινώσει αμέσως αν υπάρξει κρούσμα.

Είπε χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο ιός δεν θα φτάσει στην Ελλάδα, καθώς όπως λένε οι επιστήμονες με το νόμο των πιθανοτήτων ο κοροναϊός ενδέχεται να έρθει και στην χώρα μας.

Ανακοίνωσε, επίσης, pως υπήρξε συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, ώστε από τη Δευτέρα να διατεθούν ακόμη 43 κρεβάτια στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

“Πιθανόν να αντιμετωπίσουμε κρούσμα κοροναιού τις επόμενες μέρες”

Στην εκτίμηση πως θα έχουμε κρούσμα και στην Ελλάδα, προχώρησε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων και εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Σωτήρης Τσιόδρας.

“Αναμένεται να αντιμετωπίσουμε κρούσμα τις επόμενες μέρες. Είναι πάρα πολύ πιθανό με βάση την παγκόσμια εξάπλωση του ιού”, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα μέτρα προστασίας είναι καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για 20 δευτερόλεπτα και χρήση αντισηπτικού.

Να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας όσο γίνεται, ενώ καλό είναι να υπάρχουν συνθήκες απομόνωσης σε περίπτωση άλλη ίωσης.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα