back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η πιο cool αγορά της Κυψέλης

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη Σούπερ Κυψέλη του 2020

Μια Αγορά πολύ διαφορετική από τις άλλες, που θυμίζει φεστιβάλ, στήνεται μέσα στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, (11:00 – 17:00).

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα καθώς αποτελεί πλέον σημείο συνάντησης και αναφοράς για το αθηναϊκό κοινό, με βασικούς άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Τεστ μνήμης, mini session ρεφλεξολογίας, Do it yourself καρτ ποστάλ, λαχανικά και φρούτα φυσικής καλλιέργειας, μοναδικά handmade ρούχα και αντικείμενα, πολύχρωμα άνθη, σαπούνια και καλλυντικά, up-cycling παιχνίδια, σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, βινύλια για έμπειρους ακροατές, κρέπες, mini pancakes, αντίκες, ξηροί καρποί συνθέτουν την πρώτη Σούπερ Κυψέλη του 2020.

«Την Σούπερ Κυψέλη την διοργανώνουμε μια φορά στους 2 μήνες», λέει στον Αθήνα 9.84, η  Φοίβη Κωνσταντινίδη από την ομάδα του Impact Hub Athens, που  διαχειρίζεται την Δημοτική Αγορά Κυψέλης. «Μαζεύουμε στην Αγορά όλους τους δημιουργικούς επιχειρηματίες της γειτονιάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής  του 6ου διαμερίσματος της Αθήνας,  με σκοπό οι επισκέπτες να μπορούν μέσα σε μία ημέρα να βρουν στην Αγορά τα πάντα. Κατόπιν μπορούν να χαρτογραφήσουν μόνοι τους την γειτονιά και να βρουν τα μαγαζιά αυτά στις πραγματικές τους, διευθύνσεις».

1st Hybrid Pop up Market of 2020

Στη Σούπερ Κυψέλη μπορεί κανείς να βρει ποικιλία από δίσκους από το Discos Afrikana αλλά και το Entropia Records αλλά και προϊόντα κάνναβης σε διάφορες μορφές από το Fusion Seeds του Άρη, μοναδικές εκδόσεις από τον O Meteoritis & το Βιβλιοπωλεία Ατραπός, άνθη & φυτά αλλά και ρομαντικά δώρα από το Aloi Flowers collection, κοσμήματα από το Pepeyoyo Jewellery και το Psi.Pse.Li, ρούχα, πόστερ & άλλα αντικείμενα από  το λοκάλι  διάφορα αξεσουάρ από το Δώρα με Γούστο & το Atelier Anneta, καλλυντικά, σαπούνια, χειροποίητα αντικείμενα από το Domatio shop, ανακυκλώσιμα παιχνίδια από το Cado Paradiso Upcycled Playground και αντίκες από το @Παλαιοπωλείο Μάρκου.

Γεύσεις

Γεύσεις και μυρωδιές από τις κρέπες, τις βάφλες και τα pancakes του γειτονικού Γαλατσιώτικου Icecube, ξηροί καρποί από το Melisa και Gluhwein από την καντίνα της Αγοράς.

Το «Μποστάνι μας» και παράλληλες δράσεις

Η Σούπερ Κυψέλη φιλοξενεί και παραγωγούς από το «Μποστάνι μας» και παράλληλες δράσεις για όλα τα ηλικιακά groups όπως ένα mini τεστ μνήμης από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» αλλά και μία ευκαιρία για επιτραπέζια παιχνίδια από το Κοινοτικό Κέντρο Πυξίδα αλλά και για καλλωπισμό από το Κυψελιώτικο κομμωτήριο christinebeauty.gr.

Εργαστήριο bauhaus

Επίσης συμμετέχει και το Goethe-Institut Athens από τις 11.00 πμ μέχρι τις 13.00 μ.μ. με ένα εργαστήριο εμπνευσμένο από bauhaus.

«Όλες  αυτές οι δράσεις πολιτιστικές, επιχειρηματικές, κοινωνικές έχουν δώσει μια νέα ταυτότητα στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης» επισημαίνει η κα Κωνσταντινίδη. «Έχουμε επανασυνδέσει τους παλιούς κατοίκους της Κυψέλης με την Αγορά, έχουμε προσελκύσει νέους, που ενδιαφέρονται για τις επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, διοργανώνουμε πολλές πολιτιστικές δράσεις και γενικά έχει πλέον η Δημοτική Αγορά Κυψέλης καθιερωθεί ως ένας χώρος για όλους».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα