back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δράσεις καθαριότητας και αποκατάστασης στην Πλατεία Φυτευτή από τον Δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Σε μία από τις πολυσύχναστες γωνιές της Αθήνας, την πλατεία Φυτευτή, πραγματοποιήθηκε σήμερα συντονισμένη παρέμβαση καθαριότητας και αποκατάστασης από τον Δήμο Αθηναίων.

«Η δράση στην πλατεία Φυτευτή είναι μέρος του συνολικού σχεδιασμού τακτικών στοχευμένων παρεμβάσεων και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα παράλληλα με την καθημερινή φροντίδα για καθαριότητα, πράσινο και φωτισμό σε κάθε γωνία της πόλης», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νικόλαος Αβραμίδης. Την Παρασκευή στις 7:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης από τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου στην πλατείας ΕΟΚΑ που ανήκει στην 6η δημοτική κοινότητα και βρίσκεται στην περιοχή της Κυψέλης.

Η συντονισμένη παρέμβαση της Διεύθυνσης Καθαριότητας-Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων αφορούσε την βελτίωση της εικόνας της πλατείας Φυτευτή, που αποτελεί στέκι για κατοίκους αλλά και επισκέπτες της συγκεκριμένης γειτονιάς. Σημειώνεται ότι η πλατεία διαθέτει παιδική χαρά υπερσύγχρονων προδιαγραφών, χώρο άθλησης με μπασκέτες, ενώ ακριβώς δίπλα στεγάζονται δυο σχολεία, το 48ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και το 62ο Νηπιαγωγείο Αθηνών.

Η σημερινή δράση των συνεργείων του δήμου Αθηναίων στην πλατεία Φυτευτή περιελάμβανε τις εξής ενέργειες- δραστηριότητες:

– Το πλύσιμο του χώρου με την συνδρομή δυο πλυστικών οχημάτων που χρησιμοποιούν πεπιεσμένο νερό και ειδικό καθαριστικό-απολυμαντικό υγρό.

– Καθαρισμό της πλατείας από πεσμένα φύλλα που είχαν σκεπάσει ένα μεγάλο τμήμα της.

– Αποκατάσταση και βάψιμο στα παγκάκια της πλατείας

– Αποκατάσταση και βάψιμο στα επιδαπέδια παγκάκια.

– Καθαρισμό στα σημεία του χλοοτάπητα από σκουπίδια και άδεια πλαστικά μπουκάλια.

Απολογισμός των δράσεων του τελευταίου διαστήματος

Τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου Αθηναίων μέσα στο τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιήσει ανά Δημοτικό Διαμέρισμα τις εξής συντονισμένες δράσεις:

Στο 1ο δημοτικό διαμέρισμα: Στον πεζόδρομο Μασσαλίας, στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, στην Τσακάλωφ και πλατεία Κολωνακίου, στην πλατεία Φιλόμουσου εταιρείας ( Κυδαθηναίων), στην πλατεία Εξαρχείων και στην οδό Σανταρόζα.

Στο 2ο δημοτικό διαμέρισμα: Στην πλατεία Πλυτά, στον λόφο Λαμπράκη, στην πλατεία Ραυτοπούλου, στον πεζόδρομο Λάσκου και στην πλατεία Θεάτρου.

Στο τρίτο δημοτικό διαμέρισμα: Στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης, στην πλατεία Αυδή, στον Άγιο Πολύκαρπο, στην πλατεία Κηφισοδότου,στην πλατεία εργατικής Πρωτομαγιάς, στην Φλέμινγκ, στην περιοχή του Ψυρρή και στο περιβολάκι της Εθνικής Αντίστασης στο Κουκάκι.

Στο τέταρτο δημοτικό διαμέρισμα: Στην πλατεία Πέτρουλα, στην πλατεία Θυμαράκια, στην πλατεία Λαού, στην πλατεία Αγίου Μελετίου, στην πλατεία Ορθοδοξίας και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Στο πέμπτο δημοτικό διαμέρισμα: Στην πλατεία Φειδά, στο πάρκο Ναθαναήλ, στην πλατεία Κολιάτσου, στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και στην πλατεία Φυτευτή.

Στο έκτο δημοτικό διαμέρισμα: Στην πλατεία Τράιμπερ, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στην πλατεία Κυψέλης, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος, στην πλατεία Αγίου Παύλου, στη Βικτώρια, στην Αττική, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και στην πλατεία ΕΟΚΑ.

Στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα: Στην πλατεία Αγίου Θωμά, στην Βαλτινών, στην πλατεία Γκύζη και στην Πηνελόπης Δέλτα.

 

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα