back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκτός Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθηγητής που πουλούσε σημειώσεις

Διαβάστε επίσης

Παρελθόν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ο καθηγητής που πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές. Ο εν λόγω καθηγητής είναι συμβασιούχος και είχε προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης διδακτικής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού. Η διοίκηση του ιδρύματος τον απομάκρυνε αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό.

Μετά την καταγγελία για πώληση σημειώσεων σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου, ο αρμόδιος για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης επικοινώνησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό και τις ενέργειες τις οποίες έχει ήδη αναλάβει ή προτίθεται να αναλάβει ο Πρύτανης. Ο κ. Αλμπάνης διευκρίνισε στον Υφυπουργό ότι το περιστατικό δεν αφορά μόνιμο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά συμβασιούχο που έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης διδακτικής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού. Ο πρύτανης ενημέρωσε επίσης τον κ. Διγαλάκη ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου, μόλις έλαβε γνώση του περιστατικού, απέσυρε τον συμβασιούχο από τη διενέργεια των εξετάσεων και ανέθεσε την εξέταση σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου από 22 Ιανουαρίου 2020.

Σημειώσεις με 8 ευρώ

Η δημοσιοποίηση του περιστατικού το μεσημέρι της Τρίτης, με τον καθηγητή στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που πωλούσε σημειώσεις στους φοιτητές του ένταντι 8 ευρώ, προκαλέσε τεράστια αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα με συναδέλφους του να ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του και την παραδειγματική τιμωρία του.

Όπως έγινε γνωστό, ο εν λόγω καθηγητής δίδασκε με σύμβαση στο μάθημα Αναπτυξιακή-Γνωστική Νευροψυχολογία στο χειμερινό εξάμηνο. Η δράση του στην πόλη έγινε γνωστή ταχύτατα και ο ίδιος πρόλαβε να πουλήσει σημειώσεις σε 83 φοιτητές. Σύμφωνα με καταγγελίες μάλιστα, εξασφάλιζε «προνομιακή μεταχείριση στις εξετάσεις» σε όσους θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή», από κάποιο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο και σε όσους θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος και ένα power point.

Θέση στις καταγγελίες περί πώλησης σημειώσεων σε φοιτητές πήρε ήδη το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο αναφέρει ότι θα επιστραφούν τα χρήματα στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις και η εξέταση του μαθήματος μετατίθεται για το τέλος της εξεταστικής οπότε και θα γίνει από τριμελή επιτροπή.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα