back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους τα συνδικάτα εν όψει του συνεδρίου του ΕΚΑ

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται η ένταση στο εσωτερικό των συνδικάτων, εν όψει του 31ου συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Με τα συνδικάτα να έχουν προκηρύξει Γενική Απεργία στις 18 του μηνός κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση -την 66η πανεργατική κινητοποίηση από το 2010- οι συνδικαλιστικές παρατάξεις διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με την ΔΑΣ (ΚΚΕ) να καταγγέλλει την πλειοψηφία για προσπάθεια νόθευσης του σώματος των συνέδρων.

Κάτι ανάλογο συνέβη προ μηνών, κατά τις δύο αποτυχημένες απόπειρες πραγματοποίησης εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου από την ΓΣΕΕ, στην Καλαμάτα και τη Ρόδο, με την Συνομοσπονδία Εργατών να βρίσκεται με διορισμένη διοίκηση από τα δικαστήρια και υποχρεωμένη να επιχειρήσει εκ νέου την πραγματοποίηση συνεδρίου για την εκλογή Διοίκησης, έως τον Απρίλιο.

Από αύριο, περισσότεροι από 1300 σύνεδροι καλούνται να αποφασίσουν για τη νέα Διοίκηση και την περαιτέρω πορεία του ΕΚΑ, το οποίο ιδρύθηκε το 1910 και αποτελεί την μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, μέλος της ΓΣΕΕ.

Ο χώρος δράσης του, είναι το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας. Απαρτίζεται από 453 Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη που εκπροσωπούν περίπου 300.000 εργαζόμενους.

Οι κλάδοι της οικονομίας από τους οποίους προέρχονται οι εργαζόμενοι των σωματείων -μελών του ΕΚΑ είναι:

Ο Ιδιωτικός τομέας

Ο ευρύτερος Δημόσιος Τομέας

Διοικείται από 31μελή Διοίκηση, η εκτέλεση των αποφάσεων της οποίας ανήκει στην 11μελή Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ τα συλλογικά όργανα εκλέγονται από το Συνέδριο ανά τριετία.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα