back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης στον 9.84: «Ανοικτό το ενδεχόμενο για αντικίνητρα διατήρησης παλαιών ΙΧ»

Διαβάστε επίσης

Για την καθημερινότητα του πολίτη, τις μετακινήσεις στην πόλη, την  ψηφιοποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στα πατίνια και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μίλησε στο σταθμό της πόλης ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης  Κεφαλογιάννης.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων Γαλάτειας Καρακατσάνη και Γιάννη Λαυράνου για το στόχο έως το 2030 να είναι ενεργειακά καθαρό το 30% των οχημάτων και τις ανησυχίες ιδιοκτητών παλαιών ΙΧ ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με οικονομική επιβάρυνση στο πλαίσιο των αντικινήτρων, όπως υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας και συχνότερες επισκέψεις στα ΚΤΕΟ, ο κ Κεφαλογιάννης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντικίνητρα, ενώ προανήγγειλε συνολικό στρατηγικό σχέδιο, έως τον Ιούνιο, σε παράλληλη λειτουργία με σχετικές κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Η πρώτη, αφορά στην προκήρυξη διαγωνισμού τους επόμενους μήνες για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ με προμήθεια 800 έως 900 οχημάτων, αρκετά από αυτά ηλεκτροκίνητα. Επίσης, όπως είπε, θα δοθεί προτεραιότητα στη μικροκυκλοφορία με τα ηλεκτρικά πατίνια και τη θεσμοθέτηση σχετικού πλαισίου για τα όρια ταχύτητας. “Ομάδα του Υπουργείου ασχολείται ειδικά με τη μικροκινητική. Θα είμαστε από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ όπου θα υπάρξουν κανόνες, όπως ίσως και για τη κυκλοφορία των ποδηλάτων” σημείωσε ο κ Κεφαλογιάννης.

Λεωφορειακές γραμμές – Ηλεκτονικό εισιτήριο στα ΚΤΕΛ

Ο κ. Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πρόθεση για είσοδο ιδιωτών στις Αστικές Συγκοινωνίες, ενώ προανήγγειλε την απελευθέρωση των μεταφορών, βάσει ευρωπαικού πλαισίου, που αφορά κυρίως στις υπεραστικές συγκοινωνίες και το μονοπώλιο των ΚΤΕΛ.
“Είναι μεγάλες οι ελλείψεις λεωφορείων στη Θεσ/νίκη, παρότι επανήλθαν στις γραμμές 70 με 80 λεωφορεία. Συνήψαμε σύμβαση με τα ΚΤΕΛ προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες έως ότου ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ ανανεώσουν τους στόλους τους, με ορίζοντα το 2021” κατέληξε ο υφυπουργός Μεταφορών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα