back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στη “σκιά” της έντασης με την Τουρκία το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Διαβάστε επίσης

Στη “σκιά” της συνεχιζόμενης έντασης με την Τουρκία πραγματοποιείται σήμερα υπό την προεδρία του Νίκου Δένδια το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στις 13.30, στο υπουργείο Εξωτερικών και ενώ έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διπλωματικού “μαραθωνίου της κυβέρνησης” με θέμα αιχμής το μνημόνιο Τουρκίας -Τρίπολης για την ΑΟΖ.

Σε δημόσιες δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών έχει συγχαρεί τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για την “εθνική σύμπνοια και ομόνοια” που επέδειξαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Στο μεταξύ, αύριο ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να μεταβεί στην Αλγερία με σκοπό να συζητήσει για την κατάσταση στη Λιβύη, ενώ την Παρασκευή θα παραστεί στη διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, όπου αναμένεται να έχει άτυπες επαφές για το θέμα αυτό.

Άλλωστε στο Μόναχο θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα συνάντηση της “Διάσκεψης του Βερολίνου” για τη Λιβύη με όσους συμμετείχαν στην προηγούμενη συνάντηση, πριν από ένα μήνα. Δεν έχει πάντως επιβεβαιωθεί ακόμα προγραμματισμένη συνάντηση του κ Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η Αθήνα πάντως συνεχίζει τις επαφές με ευρωπαϊκές χώρες που αντιλαμβάνονται την ανάγκη μιας κοινής στρατηγικής στην Ανατ. Μεσόγειο. Εξάλλου, η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ισπανία την περασμένη Δευτέρα κινήθηκαν σε αυτό το πλαίσιο και έχει ήδη άλλωστε διαπιστωθεί ότι χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία συμμερίζονται τις ελληνικές ανησυχίες και θέσεις.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα