back to top
29 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

29 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Τα νέα στέκια του παρεμπορίου – Κορομάντζος: «Καμία ανοχή»

Διαβάστε επίσης

Το παρεμπόριο στην Αθήνα φαίνεται να αλλάζει «δρομολόγιο» και στέκια μετά τις τελευταίες συντονισμένες επιχειρήσεις ΕΛ.ΑΣ., οικονομικής και δημοτικής Αστυνομίας σε περιοχές όπως Βοτανικός (Πολυκάρπου και Αγίας Άννης), Ερμού, Αιόλου, Αποστόλου Παύλου, Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου και γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. «Έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα, είμαστε αποφασισμένοι να μην δείξουμε καμία ανοχή», είναι το μήνυμα που στέλνει προς πάσα κατεύθυνση μέσω του Αθήνα 9.84 ο αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας και κοινόχρηστων χώρων Βασίλης Κορομάντζος.

Συντονιστικό Κέντρο ΕΛΑΣ και δημοτικής αστυνομίας σύντομα σε λειτουργία

Ο κ. Κορομάντζος προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων για το παρεμπόριο μέσα στο επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ ΕΛΑΣ και δημοτικής Αστυνομίας. Παράλληλα προανήγγειλε την λειτουργία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενός νέου συντονιστικού κέντρου. « Το νέο συντονιστικό κέντρο θα συγκεντρώνει τα προβλήματα της κάθε περιοχής, θα συντονίζονται οι δράσεις μαζί με την ΕΛΑΣ, ούτως ώστε να υπάρχει μια αμεσότητα στις επεμβάσεις της δημοτικής αστυνομίας που θα γίνονται συντονισμένα με την ΕΛΑΣ. Οι επεμβάσεις αυτές δεν θα αφορούν μόνο το παραεμπόριο αλλά και άλλα προβλήματα να σκοπό να περιοριστεί μικρόπαραβατικότητα και μικροεγκληματικότητα στην Αθήνα», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

Τα νέα στέκια

Την ίδια στιγμή που η αγορά ακόμα και στους κεντρικότερους εμπορικούς δρόμους στενάζει κάτω από την μειωμένη εμπορική κίνηση λόγο οικονομικής στενότητας των καταναλωτών, οι επιτήδειοι συνεχίζουν ακάθεκτα να πωλούν σε διάφορα σημεία της Αθήνας χιλιάδες προϊόντα αραδιασμένα σε πάγκους και να δημιουργούν ένα από τα μεγαλύτερα στέκια παραεμπορίου στην καρδιά της Αθήνας.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή την περίοδο σε περιοχές του 6ου δημοτικού Διαμερίσματος, δηλαδή από την περιοχή της Ομόνοιας μέχρι, πιο πέρα από την Κυψέλη και προς τα Πατήσια», σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων χώρων κ. Κορομάντζο.

Ειδικότερα, το παραεμπόριο γίνεται πλέον σε διαφορά σημεία της Πατησίων, της Αχαρνών και σε επιλεγμένα στενά της Κυψέλης. Όπως γίνεται αντιληπτό η ζημιά που παθαίνει το κράτος από διαφυγόντα κέρδη είναι πολλαπλή σε μία στιγμή που η κυβέρνηση ψάχνει τα έσοδα με το μικροσκόπιο.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής είναι απεγνωσμένοι: Και το ερώτημα που θέτουν οι έμποροι της περιοχής και όχι μόνο είναι έως πότε θα μπορέσουν να αντέξουν αυτή την κατάσταση που καθημερινά κοστίζει χαμένα έσοδα στο κράτος αλλά και χαμένες θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, οι καταστηματάρχες επιλέγουν το νόμο της σιωπής καθώς φοβούνται από την δράση των κυκλωμάτων και γενικότερα για τις περιουσίες τους…

Κορομάντζος: Καμία ανοχή-Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε το παρεμπόριο

Ο αντιδήμαρχος δημοτικης Αστυνομίας και κοινόχρηστων χώρων τόνισε ότι «ήδη έχουν γίνει συντονισμένες δράσεις και περιορίστηκε το παραεμπόριο στην οδό Αχαρνών, ενώ «ξεριζώθηκε» στις παραλαϊκές της οδού Φυλής και σε διαφορά σημεία του κέντρου. Παράλληλα, φροντίζουμε να υπάρξουν δυο αγορές, μια χειροτεχνών και μια ρακοσυλλεκτών, ώστε να απαλλαγούμε από το φαινόμενο που υπάρχει σήμερα στην περιοχή του Βοτανικού που πολλοί πωλούν διάφορα προϊόντα αγνώστου προελεύσεως και θα έλεγα και μερικές φορές και κλεμμένα. Και γενικά η νέα δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να πατάξει το παραεμπόριο».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα