back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα για επενδύσεις 560 εκατ. ευρώ στον αγροτικό τομέα

Διαβάστε επίσης

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα στήριξης του αγροτικού τομέα, ύψους 560 εκατ. ευρώ ανακοίνωσαν την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων, με την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα.

Τις σχετικές χρηματοδοτικές συμβάσεις υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Werner Hoyer, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Παύλος Μυλωνάς, και ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι πρόθυμη να στηρίξει νέες επενδύσεις στον γεωργικό και τον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Ο οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος αυτής της πρώτης χρηματοδότησης που χορηγεί η ΕΤΕπ σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς, ειδικά για τη στήριξη αγροτικών επενδύσεων στη χώρα, θα ενισχυθεί χάρη στη γνώση των τοπικών αναγκών που διαθέτουν οι εταίροι μας και στην πείρα που διαθέτει η ΕΤΕπ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η ειδική στήριξη που προβλέπεται για τους νέους αγρότες στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας σε όλη την Ευρώπη και αυτή η νέα πρωτοβουλία θα αποτελέσει υπόδειγμα για επόμενες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρβερ Χόγιερ.

Αντίστοιχα, στις σχετικές δηλώσεις του κατά την ανακοίνωση, ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταικούρας τόνισε: «Η πραγματοποίηση νέων επενδύσεων είναι καίριας σημασίας για την πλήρη αξιοποίηση του αγροτικού δυναμικού και τη στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον Πρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Werner Hoyer στην Αθήνα και χαιρετίζω την ισχυρή δέσμευση της ΕΤΕπ να στηρίξει τις επενδύσεις στον γεωργικό και αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς. Αυτή η σημαντική νέα πρωτοβουλία, η δεύτερη μεγαλύτερη σε εθνικό επίπεδο στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ για την αγροτική ανάπτυξη, θα συμβάλει στον μετασχηματισμό της ελληνικής γεωργίας, θα βοηθήσει τις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και θα ενθαρρύνει τους νέους αγρότες να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης».

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα