back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κατάληψη εργαζομένων του ΟΣΕ στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη

Διαβάστε επίσης

Σε αιφνιδιαστική κατάληψη που βρίσκεται στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη από προσωπικό του ΟΣΕ στις 6 το πρωί της Τρίτης απέδωσε τις παλινωδίες με την απεργία στον προαστιακό και τα τρένα σε δηλώσεις του ο Φίλιππος Τσαλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Ο κ. Τσαλίδης επισήμανε ότι μηχανοδηγοί και συνοδοί τρένων ήταν στη θέση τους ωστόσο κανένας συρμός δεν κατάφερε να αναχωρήσει από τον σταθμό στου Ρέντη, που είναι και η βάση εκκίνησης όλων των τρένων στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις γραμμές στου Ρέντη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαβεβαιώνει ότι «η υπηρεσία θα κάνει ό,τι πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας».
“Για παρακώλυση συγκοινωνίας και κατάληψη εργασιακού χώρου”, έκανε λόγω στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής προσθέτοντας ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

“Η απεργία στα τρένα δεν είναι ούτε αιφνιδιαστική, ούτε απροειδοποίητη. Τα Σωματεία των εργαζομένων συμμετέχουν στις απεργίες που προκήρυξαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Οι απεργίες αυτές έχουν προκηρυχθεί τουλάχιστον μία εβδομάδα πιο πριν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες των εταιρειών, που καθορίζουν την κυκλοφορία και στον ΟΣΕ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχουν ενημερωθεί προσωπικά από μένα από την Παρασκευή» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και την Γαλάτεια Καρακατσάνη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Παναγιώτης Παρασκευόπουλος. «Παρ’ όλα αυτά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ χθες, για λόγους που η ίδια ξέρει, έβγαλε μια ανακοίνωση ότι τα τρένα σήμερα κυκλοφορούν. Αυτό το κάνει πάντα, για να επιρρίψει την ευθύνη ότι δεν κυκλοφορούν τα τρένα φυσικά στην υποδομή για να εισπράττει τα χρήματα από το ελληνικό δημόσιο. Εμείς οι εργαζόμενοι για να κάνουμε απεργία έχουμε πόλεμο. Μας πιέζουν, μας εκβιάζουν, μας πάνε στα δικαστήρια για να μην κάνουμε απεργία» πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα