back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησαν τα δρομολογία ΟΣΕ και Προαστιακού

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς γύρω στις 4 το απόγευμα της Τρίτης αποχώρησαν οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούσαν από το πρωί κατάληψη στις γραμμές του αμαξοστασίου του ΟΣΕ στου Ρέντη. Επίσης, σταδιακά αποκαθίσταται και η κυκλοφορία των συρμών του προαστιακού.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ απήθυνε έκκληση στους εργαζόμενους να απελευθερώσουν το αμαξοστάσιο. Αποκάλυψε μάλιστα ότι, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε επικοινωνήσει με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο ώστε να κινηθούν άμεσα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος όλων όσοι παρεμπόδισαν την κίνηση των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Οι επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν θα αποζημιωθούν»

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε «εξαιτίας της αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης κατάληψης», επισημαίνοντας πως «την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο την έχει αποκλειστικά ο ΟΣΕ».

Η εταιρεία στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιεί πως θα προχωρήσει σε αποζημίωση των επιβατών, «παρότι ουδεμία ευθύνη φέρει για τη σημερινή εικόνα στη σιδηροδρομική συγκοινωνία». Προσθέτει μάλιστα πως μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, «η διοίκηση του ΟΣΕ τη διαβεβαίωνε ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση (για συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία) και ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά. Σύμφωνα με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ η ενημέρωση ήρθε νωρίς το πρωί της Δευτέρας από την διοίκηση του ΟΣΕ. «Μόλις σήμερα το πρωί, στις 8.20, ο ΟΣΕ με επίσημη επιστολή του ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, ότι λόγω συμμετοχής του προσωπικού του σε απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις δεν δύναται να εξασφαλίσει την κυκλοφορία των τραίνων στο Λεκανοπέδιο με αποτέλεσμα καμία αμαξοστοιχία να μπορεί να κινηθεί προς ή από την Αθήνα – επί της ουσίας, κόβοντας σιδηροδρομικά την χώρα στα δύο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Είχαμε ενημερώσει για την απεργία από την προηγούμενη εβδομάδα», αντέτεινε μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει:

«Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το αμαξοστάσιο Αγ. Ι. Ρέντη έχει ανοίξει, οι καταληψίες έχουν αποχωρήσει και η λειτουργία αποκαθίσταται. Ήδη, λίγο μετά τις 15:00, ξεκίνησαν δρομολόγια των τρένων Αθήνα- Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσουν και ορισμένα δρομολόγια του προαστιακού. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Νωρίτερα, είχα απευθύνει δημόσια έκκληση στους συνδικαλιστές να ανοίξουν το αμαξοστάσιο και είχα προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα. Η αποχώρησή τους, είναι μια κίνηση λογικής. Άλλο να απεργείς κι άλλο να κλειδώνεις το αμαξοστάσιο και να μην αφήνεις να φύγουν τα τρένα. Πρέπει να καταλάβουν οι πάντες ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δεν βάζει κανένα συμφέρον πάνω από το καλό του πολίτη».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα