back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλλίδα υπουργός Άμυνας: «Eνισχύουμε τη παρουσία μας στην Μεσόγειο και την συνεργασία με το Ελληνικό Πολεμικο Ναυτικό»

Διαβάστε επίσης

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλύ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, αναφέρθηκε με σαφήνεια, στο ενδιαφέρον της Γαλλίας, σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο υπουργείο Άμυνας, είπε ότι η παρουσία του αεροπλανοφόρου «ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΩΛ», αλλά και άλλων γαλλικών αεροναυτικών δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο, λειτουργεί αποτρεπτικά, κατά μονομερών ενεργειών, όπως γεωτρήσεων σε θαλάσσιες περιοχές, που δεν έχουν οριοθετηθεί με βάση το Διεθνές Δίκαιο, περιοχές που δεν είναι τουρκικές , όπως η ΑΟΖ Κύπρου.

Επίσης η κ. Παρλύ, είπε, ότι η Γαλλία καταδίκασε, με την μεγαλύτερη αυστηρότητα το μνημόνιο που έχει υπογραφεί μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Σάρατζ της Λιβύης.

Η Γαλλία , είπε η κ. Περλύ, σκοπεύει να ενισχύσει την ναυτική της παρουσία στην Ανατ. Μεσόγειο. Χαιρέτισε, ως πολύ θετικό, την ένταξη της ελληνικής Φρεγάτας «ΨΑΡΑ», στα συνοδευτικά πλοία του γαλλικού αεροπλανοφόρου, που πλέει στην Μεσόγειο. Και ακόμη, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, έκανε αναφορά στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη, μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας Γαλλίας και Ελλάδας, με στόχο, την απόκτηση από την Ελλάδα, δύο Φρεγατών τύπου «Μπελχαρα», υπερσύγχρονα πλοία, που θα επιτρέψουν στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, να ενισχύσει τις ικανότητες ναυτικής αποτροπής, που χρειάζεται στην ανατολική Μεσόγειο και να αναπτύξει μια μοναδική στο είδος λειτουργικότητα με το Γαλλικό Ναυτικό, που θα διαθέτει ίδιες Φρεγάτες.

Οι δύο υπουργοί Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος και FL.Parly, ανακοίνωσαν ότι αποφασίστηκε η ανάπτυξη μιας Στρατηγικής αμυντικής συμφωνίας η οποία, θα περιλαμβάνει κοινές ασκήσεις και συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην αεροπορική άσκηση της ΠΑ «Ηνίοχος» που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο θα μετέχουν, για πρώτη φορά και τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα