back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Έκκληση στον Πρωθυπουργό για αύξηση μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού

Διαβάστε επίσης

Έκκληση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας για βελτίωση της υγιειονομικής ετοιμότητας της χώρας έναντι του κοροναϊου, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ, η άμεση πρόσληψη υγιειονομικού προσωπικού αλλά και η άμεση λήψη μέτρων στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, θα απομονώσουν τα κρούσματα του ιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση :

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο προσωπικό με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Στην Ιταλία απεδείχθη ότι δεν έφθασαν τα μέτρα ενημέρωσης και πρόληψης καθ’ ότι έχουμε αρκετά κρούσματα και νεκρούς.

Χρειάζεται να βελτιωθεί η υγειονομική ετοιμότητα της χώρας μας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία εντοπισμένα μεμονωμένα κρούσματα κορονοϊού. Θα πρέπει όμως να βελτιωθούν τα μέτρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για την περίπτωση εμφάνισης μη εντοπισμένου κρούσματος στα ΤΕΠ.

Χρειάζεται άμεσα η πρόσληψη 2000 υγειονομικών υπαλλήλων για να ανοίξουν οι 100 κλειστές κλίνες ΜΕΘ και να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των περιστατικών.

Απαιτείται να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και να εφοδιαστούν με:

  • μάσκες υψηλής προστασίας ώστε όλοι όσοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία ασθενείς – συνοδοί
  • υποχρεωτικά να φοράνε μάσκα.

Έκκληση κάνουμε στον Πρωθυπουργό και στον υπουργό Υγείας να ληφθούν άμεσα πριν να είναι αργά.

 

Έλενα  Μπρέγιαννη 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα