back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνέδριο ΓΣΕΕ: Σε κλοιό από το ΠΑΜΕ και τα ΜΑΤ – Απαγόρευση εισόδου στους δημοσιογράφους

Διαβάστε επίσης

Αστυνομικές δυνάμεις είναι ήδη παραταγμένες στο ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι, όπου διεξάγεται σήμερα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Στόχος είναι να αποφευχθεί τυχόν εισβολή στο συνέδριο ή επεισόδια. Αποκλεισμένες είναι όλες οι κάθετες οδοί από την παραλιακή προς το ξενοδοχείο καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όσους δεν συμμετέχουν στο συνέδριο, ενώ δεν επιτρέπεται η πρόσβαση ούτε στους δημοσιογράφους.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ που έφτασαν με λεωφορεία, βρίσκονται παραπλεύρως του ξενοδοχείου σε απόσταση περίπου 100 μέτρων, πίσω από τον φραγμό των ΜΑΤ. Με πανό και συνθήματα διεκδικούν να δοθεί πρόσβαση στο Συνέδριο και να απομακρυνθούν οι δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περίπου είκοσι σύνεδροι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πέρασαν το πρώτο μπλόκο στην οδό Αγίου Νικολάου και παρότι είναι διαπιστευμένοι τους σταμάτησαν στο δεύτερο μπλόκο, καλώντας τους να δηλώσουν το ονοματεπώνυμό τους και στην Αστυνομία.

Την ίδια ώρα απαγόρευση υπάρχει και στους δημοσιογράφους να μπουν μέσα, κάτι που συμβαίνει για 2η φορά στα χρονικά! (Η προηγούμενη ήταν στην προηγούμενη απόπειρα για συνέδριο, στην Ρόδο).

Οι συγκεντρωμένοι έχουν στήσει εξέδρα έξω από τον χώρο, στην οποία μιλούν συνδικαλιστές αλλά και υπάρχουν διάφορα… δρώμενα.

Μάλιστα μίλησε στο μικρόφωνο μέσω… τηλεφώνου ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής νομού Αττικής, που ανέφερε πως συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που μπήκαν τελικά στον χώρο κάλεσαν την ηγεσία της ΓΣΕΕ να διώξει τους ατσυνομικούς και τους εισαγγελείς, να αφήσει τους υπόλοιπους αντιπροσώπους και τους δημοσιογράφους να μπουν μέσα και έτσι να ξεκινήσει το συνέδριο.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, «σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που διόρισε Προσωρινή Διοίκηση στη ΓΣΕΕ σε με εντολή εκλογών εντός εξαμήνου, μετά τη βίαιη διάλυση των συνεδρίων σε Καλαμάτα και Ρόδο από τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ , συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή και αποφάσισε ότι:

1) Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το 37ο εκλογικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» του ομίλου Διβάνη, στο Καβούρι Αττικής.

2) Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να παρευρεθούν και να χαιρετήσουν ο Πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί.

Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει, τηρουμένων όλων των νόμιμων διαδικασιών. Η διεξαγωγή του συνιστά απαίτηση και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων!».

Τον τελευταίο μήνα έχει ενταθεί ο πόλεμος μεταξύ του ΠΑΜΕ και της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας ενώ ρήξη έχει επέλθει και στις σχέσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Μετά τους επίσημους χαιρετισμούς , σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ η οποία από πέρυσι τελεί υπό προσωρινή διοίκηση με απόφαση δικαστηρίου.

Πάντως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έχει δηλώσει ότι μετά την αλλαγή θα αποχωρήσει με εσωτερικές διαδικασίες, τονίζοντας ότι τα 13 χρόνια της θητείας του συνέπεσαν με τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων κατά τη διάρκεια των οποίων το ΔΝΤ είχε στόχο να διαλύσει τα συνδικάτα.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα