back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μόσιαλος: «Ο πανικός είναι πιο επικίνδυνος από τον ιό»

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού, ο πανικός είναι πιο επικίνδυνος από τον ιό», δήλωσε ο καθηγητής των Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος. 

Mιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο ο κ. Μόσιαλος, τόνισε ότι η διαφορά του κορονοϊού με τον ιό της γρίπης είναι ο ρυθμός μετάδοσης του, δηλαδή αν κάποιος νοσήσει από τον ιό της γρίπης τον μεταδίδει σε 1,3 ανθρώπους ενώ αν νοσεί με κορονοϊό σε 2,2 ανθρώπους. 

Όσον αφορά το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει σε ελλείψεις φαρμάκων λόγω Κίνας, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι είναι πιθανό γι’ αυτό και πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει τις παράλληλες εξαγωγές και να έχει ένα αυξημένο στοκ. Τόνισε ωστόσο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς εξαρτώνται από την Κίνα σε ποσοστό 80%. 

Ο καθηγητής των οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics υποστήριξε ότι το σύστημα Υγείας πρέπει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο πανδημίας ενώ εκτίμησε ότι θα χρειαστεί το «άνοιγμα» όλων των κλινών των ΜΕΘ με άμεσες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικών προσωπικό που επιπρόσθετα θα βοηθήσει και το υπάρχον Σύστημα Υγείας που έχει ανάγκη από αυτές τις κλίνες.

Τέλος, ο κ. Μόσιαλος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με το νοσοκομειακό σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων και την λήψη ειδικών μέτρων στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται ευπαθείς ομάδες. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα