back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη

Διαβάστε επίσης

«Στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και επιβάλλει την τήρηση της νομιμότητας σε όσους αποπειρώνται να την προσβάλλουν» απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αναφορά του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας σε απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας της απόφαση ελληνικού δικαστηρίου να τιμωρηθεί σε τέσσερις μήνες φυλάκιση ο ψευδο-μουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, δήλωσε ότι «ούτε στα χειρότερα καθεστώτα δεν φυλακίζουν ιερωμένους».

«Σε μία χώρα μέλος της Ε.Ε. μουφτής που συμμετείχε σε κηδεία τιμωρείται με φυλάκιση! Σε ποια χώρα του κόσμου ιερέας, ραβίνος ή άλλος εκπρόσωπος θρησκείας στερείται αυτό το δικαίωμα άσκησης των θρησκευτικών του καθηκόντων; Ούτε στα χειρότερα καθεστώτα του κόσμου δεν συναντάται αυτή η πρακτική», έγραψε στο twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου καταδίκασε και ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της ανομίας που υφίστανται οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Σημειώνεται ότι το Εφετείο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον Αχμέτ Μετέ, σε 4 μήνες φυλάκιση για «αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και προσπάθεια παρακώλησης θρησκευτικής τελετής» για την υπόθεση της κηδείας μουσουλμάνου στρατιώτη που υπηρετούσε στον ελληνικό στρατό και σκοτώθηκε σε δυστύχημα το 2016. Ο κατηγορούμενος είχε παρεμποδίσει τον διορισμένο από το κράτος μουφτή, να τελέσει την κηδεία και απαίτησε να απομακρυνθεί και η ελληνική σημαία που σκέπαζε τη σορό του άτυχου στρατιώτη.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα