back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επικοινωνία Δένδια–Μπορέλ

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απέστειλε χθες επιστολή στον ΥΕ/ΑΕ της Ε. Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ διατυπώνοντας και δια της επισήμου οδού το αίτημα της Ελλάδας για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα το μεταναστευτικό.

Η επιστολή απεστάλη σε συνέχεια της σχετικής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Είχε επίσης τηλεφωνικές επικοινωνίες σήμερα με τους ομολόγους του της Προεδρεύσουσας Κροατίας, της Σλοβακίας και της Εσθονίας, καθώς και νεότερες επικοινωνίες με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Βουλγαρίας, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις της απόφασης της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη, παραβιάζοντας τις προβλέψεις της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας. Ακολούθησε και νέα επικοινωνία με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, με τον οποίον είχαν αναπτύξει το ζήτημα και κατά την προχθεσινή συνάντησή τους.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι την Παρασκευή εκκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Πρέσβης της Τουρκίας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ε. Επιτροπή, την ΕΥΕΔ και το Συμβούλιο της ΕΕ.

Τα ανωτέρω προστίθενται στις αντίστοιχες επικοινωνίες που είχε ο Νίκος Δένδιας χθες και προχθές με τους ομολόγους του της Αυστρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας.

Η ελληνική διπλωματία θα συνεχίσει με στοχευμένες επαφές και ενέργειες να αναδεικνύει τις προκλήσεις που προκύπτουν για το σύνολο της ΕΕ από τις οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των ευρωπαϊκών συνόρων.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα