back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Με τις μέλισσες ή με τους λύκους” του Θανάση Καμπαγιάννη

Διαβάστε επίσης

Ο δικανικός συλλογισμός (αλλά και τα αισθήματα, το βάρος της ευθύνης και η νομική σκέψη, η ένταση αλλά και η απολύτως ξεκάθαρη επιχειρηματολογία) του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάση Καμπαγιάννη, κυκλοφορεί σε βιβλίο υπό τον τίτλο “Με τις μέλισσες ή με τους λύκους”.

Πρόκειται για την αγόρευση του συνηγόρου των Αιγύπτιων αλιεργατών την στιγμή της κορύφωσης του θεσμικού του ρόλου, εκεί που ζητά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και των κατηγορούμενων “κατά τα αποδιδόμενα σ’ αυτούς στο παραπεμπτικό βούλευμα”. Κι ενός βιβλίου σύγχρονης πολιτικής ιστορίας και εξαιρετικής δικανικής σκέψης:
“Κι αυτό θέλουμε να πούμε εμείς εδώ” λέει στους δικαστές λίγο πριν το τέλος, ότι ” οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Αμπουζίντ Εμπάρακ απέτυχαν στο στόχο τους. Πριν την έκδοση της απόφασής σας. Χάσανε. Χάσατε θα λέγαμε απευθυνόμενοι στους κατηγορούμενους. Ηττηθήκατε. Το ψαράδικο του Άχμεντ είναι ανοιχτό, ενώ αντίθετα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα έκλεισαν. Μια εργατική πόλη, μια φτωχή πόλη σαν το Πέραμα έδειξε ότι η συνύπαρξη των ανθρώπων μπορεί τελικά να νικήσει”.

Και για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα: “Εκείνη την άγρια νύχτα δεν έδρασε μόνο ο κόσμος των λύκων, γιατί αγέλη λύκων ήταν αυτοί που χίμηξαν πάνω στον Παύλο Φύσσα. Έδρασε, αναδύθηκε και ο κόσμος των μελισσών, ο κόσμος της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, ο κόσμος που βλέπει έναν άνθρωπο πεσμένο κάτω, αιμόφυρτο, σε ανάγκη, και δεν λέει “να ένας ξένος”, αλλά λέει “να, ο αδελφός μου”.

Η αγόρευση του Θανάση Καμπαγιάννη, στην έντυπη της εκδοχή, υπό τον τίτλο “Με τις μέλισσες ή με τους λύκους” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αντίποδες.

Ελεωνόρα Π. Ορφανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα