back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται η μάχη με τα ποντίκια στην πλατεία Συντάγματος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις μυοκτονίας στην πλατεία Συντάγματος από ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τη διεύθυνση καθαριότητας του δήμου Αθηναίων καθώς το πρόβλημα της εμφάνισης των τρωκτικών δείχνει να είναι πολύ μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση.

Η πρώτη επιχείρηση μυοκτονίας έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής μετά από πολλά παράπονα κατοίκων και επιχειρήσεων της περιοχής, ειδικά στο τμήμα της πλατείας Συντάγματος, στην οδό Οθωνος. Η όλη επιχείρηση έγινε κανονικά στα πλαίσια του πρωτοκόλλου που προβλέπεται για τις απολυμάνσεις κατά των τρωκτικών. Ωστόσο μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει και δεύτερη επιχείρηση μυοκτονίας στα φρεάτια της περιοχής καθώς τα παράπονα συνεχίζονται.

Μάλιστα όπως δήλωσε στον «Αθήνα 9.84» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Νίκος Αβραμίδης το πρόβλημα φαίνεται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει γίνει καθαρισμός των φρεατίων, ενώ θα τεθεί και θέμα καθαρισμού του μετρό οι στοές του οποίου ενδέχεται να είναι «ύποπτες» για την αύξηση των τρωκτικών. Ωστόσο ο κ. Αβραμίδης υπογράμμισε ότι ο δήμος από την στιγμή που υπήρξαν οι καταγγελίες των κατοίκων και των επιχειρήσεων στην περιοχή αμέσως κινητοποιήθηκε για την επίλυση του προβλήματος.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργος Δημόπουλος αφού τόνισε ότι τα συνεργεία της περιφέρειας έχουν κάνει 430 επιχειρήσεις μυοκτονίας το 2019 σε όλη την περιοχή υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι έντονο εξαιτίας του μη καθαρισμού των φρεατίων αλλά και της ραγδαίας αύξησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία Συντάγματος. Σε ότι αφορά την νέα επιχείρηση δήλωσε ότι είναι σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων προκειμένου να αποφασιστεί η νέα ημερομηνία.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα